Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
256

Καθημερινά 23/9/21

< 8 λεπτά
23.09.21 • 07:32

Οι αγρότες τι λένε;

δεικτης χερι αΜόνο! Περίπου 400 στρέμματα είχαν ελλιπή άρδευση από τα 240.000  στρέμματα που βρίσκονται στην αρμοδιότητα ποτίσματος της Π.Ε. Βοιωτίας, σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις των Υπηρεσιών. Αυτό αναφέρει η ΠΕ Βοιωτίας σε ανακοίνωση μετά την χθεσινή σύσκεψη με εκπροσώπους των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και των αγροτικών φορέων  του κωπαϊδικού πεδίου.

Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των δήμων και των αγροτών συμφωνούν; Αν ναι, κακώς διαμαρτύρονταν το καλοκαίρι. Αν όχι θα πρέπει να κοινοποιήσουν τις διαφωνίες τους, διαφορετικά η σιωπή τους είναι χρυσός για κάποιους.

δεικτης χερι αΚαι εξηγούμαστε. Τους ζητήθηκαν προτάσεις για να τις επεξεργαστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Βοιωτίας, προκειμένου να ενταχθούν στο σχεδιασμό των νέων έργων. Αν δεν υποβληθούν σημαίνει πως ότι και να κάνει η ΠΕ καλώς καμωμένα. Ιδωμεν, όλα θα τα βρούμε μπροστά μας.

Σε προηγούμενη σύσκεψη, πάντως, είχαν ακουστεί πολλά παράπονα για το ποιοι κλήθηκαν να συμμετάσχουν. Αναμένουμε αν και σε αυτή υπήρξε επιλεκτική πρόσκληση…

δεικτης χερι αΠέρα όμως από τα θέματα για την άρδευση η ανακοίνωση της  Π.Ε. Βοιωτίας κάνει λόγο ότι υπήρξε και ενημέρωση ενόψει της χειμερινής περιόδου, για «πιθανά σημεία,  στα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να συμβούν πλημμυρικά φαινόμενα και να αντιμετωπιστούν άμεσα, ταυτόχρονα με το έργο αποκατάστασης των θυροφραγμάτων, που επίσης θα δώσει λύσεις σε ανάλογα πλημμυρικά φαινόμενα».

Να τολμήσω να συμπεράνω; Όλα, λοιπόν, καλώς καμωμένα, και ποτίστηκε η Κωπαΐδα και θα αντιμετωπιστούν άμεσα οι πλημμύρες. 

δεικτης χερι αO Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας διοργανώνει εκδήλωση/συζήτηση με θέμα: «Ένα χρόνο μετά την καταδίκη των νεοναζί: η δημοκρατία απέναντι στην νέα ακροδεξιά», το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, με αφορμή το βιβλίο του Κωστή Παπαϊωάννου «Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά: Από τον φασισμό στον μεταφασισμό: η δημοκρατία απέναντι στη νέα ακροδεξιά»

Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Κυριάκος Γιαννόπουλος προς τον δήμαρχο Διστόμου, Αντίκυρας, Αράχωβας Γιάννη Σταθά, για την εξαιρετική συνεργασία του στην άρτια διοργάνωση του πρωταθλήματος ανοιχτής θάλασσας όλων των κατηγοριών που έγινε  την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στην παραλία Διστόμου.

δεικτης χερι α«H συμβολή σας σε αυτή την προσπάθεια της Κ.Ο.Ε. ήταν καταλυτική και συνέβαλε στην επιτυχία της διοργάνωσης τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά. Τέτοιες ενέργειες θωρακίζουν το αίσθημα συνεργασίας  πάντα  προς  όφελος του αθλητισμού και ευελπιστούμε στην εποικοδομητική συνεργασία και στο μέλλον» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟΕ. Μετά από αυτά, το έχουμε ξαναγράψει, αναμένονται ανάλογες διοργανώσεις στην περιοχή του δήμου. 

Μπράβο! Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας, στο πλαίσιο της ετήσιας παιδικής γιορτής που διοργανώνει κάθε Σεπτέμβριο με πολλές πρωτότυπες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, αποφάσισε να μεταφέρει τη συγκεκριμένη δράση το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου 2021 στη βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στο δασικό χωριό Παππάδων με σκοπό να δώσει χαρά στα παιδιά της δοκιμαζόμενης από τις φωτιές περιοχή και να συμβάλει με την παρουσία του στην ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία.

δεικτης χερι αΣυνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από ανενεργό εργοστάσιο ευρύτερης περιοχής της Θήβας Κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, καθώς και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες ενώ στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον τρεις κλοπές.

Συνελήφθη αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για τα αδικήματα της κλοπής και διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον τρεις κλοπές και μια απόπειρα κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές της Χαλκίδας

δεικτης χερι αΣε ποινές κάθειρξης 20 ετών ο καθένας καταδικάστηκαν οι έντεκα από τους άνδρες που κατηγορούνταν για την αρπαγή και τον ομαδικό βιασμό μιας ανήλικης στο Μαρόκο. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το καλοκαίρι του 2018 και έγινε viral, η Χαντίτζα Οκάρου, 17 ετών τότε, αφηγήθηκε πώς την απήγαγαν, την κράτησαν έγκλειστη, την βίασαν και την βασάνισαν επί μήνες νεαροί άνδρες από το χωριό της στο κεντρικό Μαρόκο.

Συνάντηση ενημέρωσης είχε χθες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Γιώτα Πούλου, με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Ελένη Παπανικολάου και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Λάμπρο Κούτσικο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

δεικτης χερι αΤο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, συνδιοργανώνουν ποδοσφαιρικό τουρνουά παιδιών τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2021, με συμμετοχή προσφυγόπουλων και ελληνόπουλων.

Την Κυριακή θα γίνει ο 9ος Τροφώνιος ημιμαραθώνιος στη Λιβαδειά με αφετηρία και τερματισμό στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη. Η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου θα γίνει στις 09:30 του αγώνα 10χλμ στις 09:40 και των 5χλμ στις 09:50

δεικτης χερι αΟι αγώνες είναι ενταγμένοι στις εκδηλώσεις «Τροφώνια 2021»  του Δήμου Λεβαδέων που είναι συνδιοργανωτής με τον ΑΚΟΛ και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, τον Δήμο Λεβαδέων  την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς, της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς και της Τροχαίας Λιβαδειάς

Ένας ακόμη αγώνας στην περιοχή μας θα γίνει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Ο Αθλητικός Σύλλογος «Ηνίοχος» διοργανώνει τον «1ο Ηνίοχο Ημιμαραθώνιο Δρόμο» και τον 1ο«Αγώνα Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5χλμ». Ο Ημιμαραθώνιος έχει εκκίνηση την πλατεία Ησαΐα στην Άμφισσα και τερματισμό στον Μώλο της Ιτέας.

δεικτης χερι αΣήμερα στις 20:15 τα εγκαίνια της τιμητικής έκθεση ζωγραφικής στη μνήμη του Χρίστου Κιούση που  περιλαμβάνει έργα του καλλιτέχνη που στάθηκαν σημεία αναφοράς της αφαιρετικής τέχνης, με έντονες τάσεις εξπρεσιονισμού. Η έκθεση είναι ενταγμένη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Τροφώνια 2021» του Δήμου Λεβαδέων. Τα εγκαίνια θα γίνουν στον προαύλιο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Λιβαδειάς «Χρήστος Παλαιολόγος».

δεικτης χερι αΚαλημέρα σας, χαμογελάστε είναι τονωτικό!

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle