Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
163

ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 1821-2021: Επετειακή Επιγραφή της ΠΕ Βοιωτίας στην Πέτρα

< 2 λεπτά
27.09.21 • 14:23

Αρχικά,  το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 στην Πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Υψηλάντη, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Υψηλάντη του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Υψηλάντη, πραγματοποιήθηκε μια βραδιά τιμής και μνήμης για τα 200 χρόνια από την «Μάχη της Πέτρας» (12/9/1829) με τίτλο: «Ο Σύλλογος Γυναικών Λιβαδειάς «Πλειάδες» τραγουδά για την Ελλάδα».

Την επομένη, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στην Ι. Μ. Αγίου Νικολάου Υψηλάντη Βοιωτίας, σε συνεργασία με το το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας & Νήσων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Τοπική Κοινότητα Υψηλάντη  του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, εορτάστηκε η 200ή επέτειος για τη «Μάχη της Πέτρας».

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του ήρωα Δημήτριου Υψηλάντη στο περίβολο του Μοναστηριού και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας  κα. Φανή Παπαθωμά και εκπροσώπους του α` και β` βαθμού Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και τους εκπροσώπους των Ποντιακών Σωματείων.

Η επετειακή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια μιας δίγλωσσης επετειακής επιγραφής με πληροφορίες για την «Μάχη της Πέτρας» και την συμβολή του Δημήτριου Υψηλάντη στην διαμόρφωση του νέου Ελληνικού κράτους , προσφορά της Π.Ε. Βοιωτίας για την φετινή επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle