Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
211

Καθημερινά, Πέμπτη 4/11/2021

< 10 λεπτά
04.11.21 • 08:43

Η δύναμη της θέλησης, οι αστείρευτες ανθρώπινες δυνάμεις βρίσκουν πρόσωπο... Πριν οκτώ χρόνια ο κ. Παναγιώτης που μέχρι τότε δεν ήξερε τί θα πει πυρετός και βήχας, πήγε για μια γαστροσκόπηση. Ο γιατρός του εντόπισε καρκίνο στο στομάχι. Αυτός, απέρριψε τις συστάσεις για χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες που υπόσχονταν να παρατείνουν τη ζωή του για δύο-τρία χρόνια.

καθημερινά μικρο«Τι είναι ο καρκίνος; Θα τον βγάλω και θα περάσει», είπε στον εμβρόντητο γιατρό του ο 81χρονος Παναγιώτης Δούσης. Υπέγραψε λοιπόν και στις 27 Ιανουαρίου 2014, προχώρησε στην επέμβαση αφαίρεσης στομάχου. Έμεινε στο νοσοκομείο οκτώ μέρες (αντί για δύο μήνες που του έλεγαν πως απαιτείται), έτρεξε σε δύο μήνες (αντί σε ένα χρόνο) και στους τρεις μήνες και οκτώ μέρες, επέστρεψε στους αγώνες, κερδίζοντας τις πρωτιές στα 1.500 μ. και στα 5.000 μέτρα στην Κεφαλλονιά. 

Από το 2014 τρέχει χωρίς στομάχι ! Μάλιστα πριν ένα χρόνο η περίπτωση του αποτέλεσε θέμα ιατρικού συνεδρίου που έγινε στον Καναδά. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Μετράει πάνω από 200 μετάλλια και και 50 κύπελλα, έχει δύο κόρες, τέσσερα εγγόνια και έξι δισέγγονα, Στις 14 Νοέμβρη ο Παναγιώτης Δούσης θα είναι στην εκκίνηση των 5χλμ, αγώνας που γίνεται στο πλαίσιο του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου στην Αθήνα

καθημερινά μικρο«Δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα το οποίο αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους», δήλωσε Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για την πανδημία.

Κάνοντας σύγκριση με την κατάσταση ένα χρόνο πριν, τόνισε ότι σήμερα το 73% των ενηλίκων και το 63% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και πως τα lockdown ήταν η απάντηση όλων προ εμβολίου.

καθημερινά μικρο«Τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρόκειται να πάμε σε lockdown. Είμαι κατηγορηματικός για τον απλούστατο λόγο, ότι αυτή τη στιγμή τρεις στους τέσσερις έχουν πράξει το σωστό και θα ήταν άδικο να επιβάλλουμε περιορισμούς με τεράστιο κόστος για να αντιμετωπίσομε πρόβλημα που αφορά σήμερα μία μειοψηφία. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν ακολουθεί αυτή την τακτική», υπογράμμισε.

Την άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με βάση την οποία -κατά πλειοψηφία- αποφυλακίστηκε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωϋσίδης.

καθημερινά μικροΘετικός σε rapid test κορονοϊού βρέθηκε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή για την Οδική Ασφάλεια προκειμένου να υποβληθεί σε μοριακό τεστ. Η συζήτηση διακόπηκε ώστε να απολυμανθεί η αίθουσα και αναμένεται να συνεχιστεί αύριο.

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν, στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού. Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

καθημερινά μικροΣοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (3/11/2021) κοντά στο Νεστόριο στην Καστοριά όπου ένας ηλικιωμένος κυνηγός πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 26χρονο εγγονό του. Ο 26χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γρεβενών μετά τον τραυματισμό του από το όπλο του 80χρονου παππού του, με τον οποίο είχαν πάει μαζί για κυνήγι.

Οι αρχές της Μόσχας σε μια προσπάθεια να επιταχύνουν τους ρυθμούς εμβολιασμού κατά της Covid-19, έχουν θεσπίσει ως κίνητρο τις κληρώσεις διαμερισμάτων για όσους έχουν εμβολιασθεί και είναι ηλικίας άνω των 18 ετών. Οι κληρώσεις πραγματοποιούνται μέσω της εκπομπής που έχει τίτλο «Το εμβόλιο είναι το δικό σου κλειδί για την υγεία!». Στην σημερινή κλήρωση δήλωσαν συμμετοχή 188.000 Μοσχοβίτες, ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι είτε είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, είτε είχαν επανεμβολιασθεί στο διάστημα από 25 έως 31 Οκτωβρίου.

καθημερινά μικροΗ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε την ένταξη του έργου: «Ευφυείς ψηφιακές εφαρμογές για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας - ασφάλειας, της υγείας και της αγροτικής παραγωγής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση». Στόχος η έγκαιρη πρόβλεψη πλημμυρικών φαινομένων, η αποτροπή εξάπλωσης μεταδοτικών ασθενειών και η υποστήριξη των αγροτών. 

“Mε αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας” αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Δ.Ι.Σ., μετά το πέρας της σημερινής Συνεδρίας της. 

καθημερινά μικροΣυνεχίζονται οι εργασίες στο 5ο χλμ Αράχωβας-Λιβάδι Παρνασσού λόγω κατάπτωση βράχων στο συγκεκριμένο σημείο και κατόπιν εισήγησης της Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων της ΠΕ Βοιωτίας, αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας για τα διερχόμενα οχήματα σήμερα 3/11/2021 και αύριο 04/11/2021 από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. 

Οι εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς θα διεξαχθούν στην αίθουσα του σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων (Καποδιστρίου 5) τις ακόλουθες ημέρες και ώρες: ΤΡΙΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 11:00 έως 19:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 11:00 έως 19:00. 

καθημερινά μικροΤα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.150 και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 760.592. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 49, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.109 θάνατοι.

Σε ξέφρενο ρυθμό φαίνεται πως μπαίνει η πανδημία στη Στερεά Ελλάδα. Η περιφέρεια κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ με 202 καταρρίπτοντας το προηγούμενο που άντεξε περίπου πάνω από δίμηνο με 199 από 28 Αυγούστου 2021.

καθημερινά μικροΗ ΠΕ της Ευρυτανίας για άλλο ένα 24ωρο έχει μονοψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων ενώ από τις υπόλοιπες τα περισσότερα, για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο, εντοπίστηκαν στη Φθιώτιδα. Να σημειώσουμε ότι δείκτη θετικότητας πάνω από 1% στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει η Π.Ε. Φωκίδας 1,17%. Αναλυτικά όλα τα στοιχεία 

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες ότι από την 1η Νοεμβρίου ξεκίνησε ο νέος κύκλος αιτήσεων μέσω θυρίδας (gov.gr) για την υπαγωγή των δικαιούχων στο μητρώο των «Λευκών Περιοχών», δηλαδή των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης. Δείτε εδώ τις περιοχές 

καθημερινά μικροΤα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας κινητοποίησαν τους ανεμβολίαστους σε δύο κατευθύνσεις. Κάποιοι επέλεξαν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό, αφού αυξήθηκαν κατά περίπου 50% τα ημερήσια ραντεβού σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Άλλοι επέλεξαν να κλείσουν ραντεβού στο κομμωτήριο ώστε να… γλιτώσουν -έστω προσωρινά- το έξοδο του rapid test.

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου η είσοδος για τους ανεμβολίαστους σε εμπορικά καταστήματα, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, κομμωτήρια και εξωτερικούς χώρους εστίασης θα γίνεται μόνο με αρνητικό εργαστηριακό τεστ (PCR ή rapid test). Οι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς θα πρέπει να κάνουν δύο rapid tests την εβδομάδα αντί για ένα που ίσχυε μέχρι τώρα.

καθημερινά μικροΔρομείς που προέρχονται από 83 διαφορετικές χώρες και από 100 διαφορετικές εθνικότητες έχουν δηλώσει να λάβουν μέρος το διήμερο 13 και 14 Νοεμβρίου, στους αγώνες 5.000 μέτρων, 10.000 μέτρων και του Μαραθωνίου στο πλαίσιο του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Οι εγγραφές έχουν φτάσει στις 30.000, από 10.000 στον κάθε αγώνα. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνδρες δρομείς με ποσοστό συνολικά και στους τρεις αγώνες 75%.

Στον Μαραθώνιο συγκεκριμένα το 82% είναι άνδρες και το 18% γυναίκες, στον αγώνα των 10.000 μέτρων τα ποσοστά αντίστοιχα είναι 76% και 34% , αλλά η κατάσταση είναι διαφορετική στα 5.000 μέτρα που από τις συμμετοχές προκύπτει πως το 52% είναι γυναίκες και το 48% άνδρες. Συνολικά, το 81% των δηλωθέντων είναι Έλληνες, και το 19% ξένοι, το 82% μένουν στην Ελλάδα και το 18% προέρχονται από το εξωτερικό.

καθημερινά αναποδοΣτην Ολυμπιακή Ακαδημία (Αρχαία Ολυμπία) στη διάρκεια του συνεδρίου του 8ου Διεθνούς Αθλητικού Σχολείου σε μια από τις παρεμβάσεις του ο υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΕΓΑΣ ο Ορχομένιος δημοσιογράφος Μπάμπης Ζαννιάς μίλησε και για το συγγραφικό του έργο. Η μεγάλη του αγάπη για τον τόπο καταγωγής του δεν θα μπορούσε να λείπει και από αυτό το συνέδριο. Δείτε ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ με σχετικό απόσπασμα 

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle