Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
659

Το ΚΙΝΑΛ δίπλα στους εργαζόμενους στον αγώνα για βιώσιμη λύση στη ΛΑΡΚΟ

< 2 λεπτά
04.11.21 • 21:16

  • Στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενη από τον βουλευτή Βοιωτίας και υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργο Μουλκιώτη,

τον Γραμματέα της ΚΟ και βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο ΚΤΕ Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αρβανιτίδη, τον Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη και τον Διευθυντή της ΚΟ Δημήτρη Μάντζο με τους εκπροσώπους των σωματείων της ΛΑΡΚΟ.

Τα σωματεία των εργαζομένων αναφέρθηκαν αναλυτικά στα προβλήματα που απασχολούν την εταιρία και τους εργαζόμενους, εκφράζοντας ανησυχία για την επόμενη μέρα και για τη διαρκή απομείωση της περιουσίας της ΛΑΡΚΟ, η οποία σε όλο το στάδιο της ειδικής διαχείρισης έχει καθημερινά αρνητικά αποτελέσματα, σε προφανή αντίθεση με τους σκοπούς της διαδικασίας ειδικής διαχείρισης για μεγιστοποίηση της αξίας προς όφελος του Δημοσίου, όπως προβλέπονται και στον νόμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα σωματεία διεκδικούν βιώσιμη λύση με ενιαία λειτουργία και ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και εργασιακών δικαιωμάτων καθώς και τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβαν τη διαρκή στήριξή τους, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΛΑΡΚΟ αποτελεί στρατηγικής σημασίας εταιρία για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Τόνισαν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να αντιμετωπίσει την ΛΑΡΚΟ με ιδιαίτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι απαξιωτικά και αγνοώντας τους εργαζόμενους.

Τέλος, δεσμεύτηκαν να ανα​λάβουν άμεσα κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, προκειμένου να αποκαλύψουν και να ενημερωθεί τόσο η Βουλή όσο και ο ελληνικός λαός για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων της.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle