Asopichos Logo
27-04-2024
Asopichos Logo
389

Καθημερινά, Πέμπτη 25/11/2021

< 12 λεπτά
25.11.21 • 09:04

καθημερινά μικροΗ 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με σκοπό να αναδείξει την παγκόσμια διάσταση της έμφυλης βίας. Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή κοινωνικών τάξεων. Ακόμα και αν δεν συμβαίνει σε εμάς, συμβαίνει δίπλα μας. Πλήθος μηνυμάτων από επώνυμους, φορείς και ανώνυμους έχουν πλημμυρήσει τα ΜΜΕ για την ημέρα αυτή.

Παπαθωμά: "Η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών τιμάται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου μετά την καθιέρωσή της από τον ΟΗΕ το 1991. Η βία κατά των γυναικών είναι κάθε μορφής, σωματική, σεξουαλική αλλά και ψυχολογική, γιατί βία δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα σε  όλες τις χώρες και τις κοινωνίες  ανεξάρτητα από έθιμα, κοινωνική τάξη, μορφωτικό ή οικονομικό επίπεδο"... αναφέρει μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης.  

καθημερινά μικροΣτον προσωπικό της λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη δημοσίευσε το παρακάτω μήνυμα με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών κια μεταξύ άλλων τονίζει. "Στις μέρες της πανδημίας, ο υποχρεωτικός εγκλεισμός για την αναχαίτιση του αόρατου παγκόσμιου εχθρού, έγινε «κολαστήριο» για χιλιάδες γυναίκες και στη χώρα μας, ισοπεδώνοντας κάθε έννοια ανθρώπινης υπόστασης". 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων δημιούργησε το τηλεοπτικό σποτ «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ», με κοινωνικό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών.

καθημερινά μικροΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βοιωτίας τονίζει ότι η μάχη ενάντια στη βία κατά των γυναικών είναι διαρκής και αναφέρει μεταξύ των άλλων "Η φετινή μέρα μας βρίσκει πάλι μέσα σε συνθήκες έξαρσης πανδημίας η οποία διόγκωσε τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και πολλαπλασίασε τις κακοποιήσεις των γυναικών. Ήδη φέτος μετράμε 13 γυναικοκτονίες, με κίνητρο που σχετίζεται πρωτίστως και ξεκάθαρα με το φύλο τους". 

 Με την ευκαιρία της 25ης Νοεμβρίου, Ημέρα αφιερωμένη στην Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δραστηριοποιείται και πάλι ώστε να εκπέμψει το μήνυμα της υποχρέωσης όλων μας να διώξουμε τον φόβο από τις ψυχές γυναικών και κοριτσιών και να αγωνιστούμε για το δικαίωμά τους στη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. 

καθημερινά μικροΈνας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό στο 159ο χλμ, στο ύψος της Αρκίτσας. Το φοβερό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης (24/11) κάτω από συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων. 

Στις κορυφαίες φωτογραφίες του 2021 συγκαταλέγεται το κλικ του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη. Η εικόνα από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Εύβοιας το καλοκαίρι, με την κυρία Παναγιώτα από τις πληγείσες Γούβες, συγκλόνισε κάνοντας τον γύρο του κόσμου. Σήμερα, επελέγη για το εξώφυλλο του περιοδικού TIME. 

καθημερινά μικροΠροβληματικοί ήταν και χθες οι "σκληροί" δείκτες της πανδημίας. Οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσαν την Τετάρτη 93 + 2 ακόμη θανάτους ασθενών με CoViD, επιπλέον 7.108 λοιμώξεις από κορωνοϊό, 612 διασωληνωμένους και 490 νέες εισαγωγές. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.108, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 901.661 (ημερήσιαμεταβολή +0,8%), εκ των οποίων 50,6 άνδρες.

Η Στερεά Ελλάδα παρουσιάζει για ένα ακόμη 24ωρο τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Ανιχνεύτηκαν συνολικά 321 νέα κρούσματα. Στις Περιφερειακές Ενότητες η ίδια εικόνα των τελευταίων ημερών με την Φθιώτιδα να έχει τριψήφιο αριθμό και οι υπόλοιπες διψήφιο. Εντυπωσιακή άνοδος στην Ευρυτανία με 26 κρούσματα που πέτυχε νέο αρνητικό ρεκόρ καταρρίπτοντας τα 21 από 13 Νοεμβρίου του 2020.

καθημερινά μικροΤην αισιοδοξία του ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε αφήσει πίσω μας τα χειρότερα στην πανδημία, εξέφρασε ο Sir Mene Pangalos, Executive Vice President, BioPharmaceuticals R&D, της AstraZeneca, μιλώντας στο Καθημερινή-Athens Health Summit.

Όσο εμβολιάζονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι, η ανοσία θα αυξάνεται περισσότερο και σιγά σιγά, σε συνδυασμό και με τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσονται, οι πιθανότητες εμφάνισης βαριάς νόσου θα αρχίσουν να πέφτουν, εκτίμησε ο Sir Mene Pangalos, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τα χειρότερα θα έχουν περάσει έως το καλοκαίρι, καθώς ο ιός δεν θα μπορεί να μεταλλάσσεται, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι δεν θα αναπτύξει αντίσταση στα εμβόλια.

καθημερινά μικροΠαράλληλα, ο Sir Mene δήλωσε ότι έως το τέλος του έτους, η AstraZeneca θα έχει αναπτύξει και ένα νέο εμβόλιο, το οποίο θα εστιάζει στη μετάλλαξη Δέλτα και τις άλλες μεταλλάξεις του κορωνοϊού που έχουν εμφανιστεί. Παρ' όλα αυτά, τόνισε ότι τα πρώτα εμβόλια είναι αρκετά αποτελεσματικά.

Τα εμβόλια κατά της COVID μειώνουν τη μετάδοση του στελέχους Δέλτα κατά 40%, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, και προειδοποιεί ότι οι άνθρωποι έχουν ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, προτρέπει τους εμβολιασμένους να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα για να αποφύγουν να κολλήσουν την COVID-19 και να τη μεταδώσουν σε άλλους. Σημείωσε, ότι την προηγούμενη εβδομάδα, περισσότερο από το 60% όλων των περιστατικών και θανάτων από  COVID-19 που αναφέρθηκαν, προέρχονταν από την Ευρώπη.

καθημερινά μικρο“Αν δεν πάρει μέτρα ο κ. Μητσοτάκης θα έχουμε και εκατόμβη νεκρών και lockdown που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Κανείς δεν το θέλει”. Aυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT, με αφορμή την περιοδεία του στη Θεσσαλία. "Η χώρα από τον Μάιο και μετά καταγράφει αρνητικά ρεκόρ, είμαστε στην χειρότερη θέση στη Δυτική Ευρώπη σε αριθμό θανάτων”, ανέφερε.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει καταγγελίες για λειτουργία παράνομου νεκροταφείου, στην αυλή σπιτιού ιερέα στα Καλύβια όπου γίνονται ταφές ενηλίκων αλλά και παιδιών. Όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός Star σε μήνυση που κατέθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών καταγγέλλεται ότι στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχει ένα σπίτι, όπου κατοικεί ένας ιερέας με την οικογένειά του, ένας ναός που δεν γνωρίζει εάν λειτουργεί νόμιμα, μία δεύτερη εκκλησία η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ κατά τις καταγγελίες στον ίδιο χώρο υπάρχουν δύο παράνομα κοιμητήρια όπου γίνονται ταφές ενηλίκων αλλά και ταφές βρεφών και παιδιών.

καθημερινά μικροΣτη μήνυση γίνεται αναφορά για χρήματα που λαμβάνει ο ιερέας για κάθε παιδί και κάθε ενήλικο, που θάβει στην αυλή του σπιτιού του. Σημειώνεται ότι πάνω στις ταφόπλακες αναγράφονται ονόματα και ημερομηνίες του 2020 και του 2021 ενώ κάποιοι τάφοι είναι κενοί. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Ράικο, ιερέα και ιδιοκτήτη του χώρου, «άδεια (σ.σ. νεκροταφείου) υπάρχει από το 1970».

Λιγότερες από οκτώ ώρες μετά την εκλογή της στη θέση του πρωθυπουργού της Σουηδίας από το κοινοβούλιο, η Μαγκνταλένα Άντερσον υποχρεώθηκε να παραιτηθεί, αφού οι βουλευτές καταψήφισαν τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, οδηγώντας στην έξοδο από αυτήν το συγκυβερνών κόμμα των Πρασίνων.

καθημερινά μικρο«Υπάρχει μια συνταγματική πρακτική που θέλει την κυβέρνηση συνασπισμού να παραιτείται όταν ένα κόμμα την εγκαταλείπει. Δεν θέλω να είμαι επικεφαλής μιας κυβέρνησης η νομιμότητα της οποίας αμφισβητείται» σχολίασε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σουηδίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Την πραγματοποίηση τρίτης δόσης του εμβολίου ως προϋπόθεση ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για ταξίδια εντός της ΕΕ, για τους άνω των 60 ετών πολίτες, προτείνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

καθημερινά μικροΠράσινο φως για την αποδέσμευση ποσού ύψους 767 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, από το Eurogroup, ανάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάσει της 12ης έκθεσης μεταμνημονιακής ενισχυμένης εποπτείας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και η οποία διαπιστώνει πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων παρά την πανδημία.

Το ποσό των 767 εκατ. ευρώ αφορά την εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και συγκεκριμένα την επιστροφή των κερδών από ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης (ANFAs και SNPs), κ.ά. 

καθημερινά μικροΠροσκλητήριο «αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ», απηύθυνε απόψε από την Πάτρα, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο, «Δ. Τόφαλος».

Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς και το κέντρο Επιχειρήσεων Αλιάρτου σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική παρουσίαση πρώτων βοηθειών στο κλειστό Γυμναστήριο Αλίαρτου στις 4 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6.00 μ.μ. 

καθημερινά μικροΜετά από πάρα πολλά χρόνια το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού αλλάζει στέγη σύμφωνα με απόφαση του Δήμου. Ο νέος χώρος που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Ορχομενού βρίσκεται στην Δυτική είσοδο της πόλης, στη "γέφυρα" πριν τα "πέτρινα" επί της οδού Λόρδου Βύρωνα.

Στο διαθέσιμο κτίριο κατάλληλο για τη στέγαση του αστυνομικού τμήματος που καλύπτει όλες τις ανάγκες, σε τετραγωνικά μέτρα, ισόγειο, με εύκολη πρόσβαση από όλους τους πολίτες και από άτομα με ειδικές ανάγκες, υπάρχουν χώροι παρκαρίσματος τόσο για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα όσο και για τα Ι.Χ.

καθημερινά μικροΤο Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία του δήμου Ορχομενού θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τν Σϋλλογο γονέων και κηδεμόνων του πολυδύναμου νηπιαγωγείου Ορχομενού "η Ευρυνόμη" τις ώρες από 11::00-14:00.  

Σήμερα, 25 Νοεμβρίου 2021, είναι της Αικατερίνης Μεγαλομάρτυρος, Αγίου Μερκουρίου  Μεγαλομάρτυρος. Χρόνια Πολλά, γιορτάζουν: Αικατερίνη, Αικατερίνα, Κατερίνα, Κατίνα, Κάτια, Ρίνα, Καλοτίνα, Καίτη, Κατερινάκι, Μερκούριος, Μερκούρης, Μέρκουρας, Μάρκορας, Μερκουρία

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις και για τους βιαστικούς διαβάστε τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην ενότητα Φύρδην Μίγδην.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle