Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
193

Καθημερινά, Τρίτη 30/11/2021 (...της μεταλλαγμένης ιστορίας της "Ο")

< 10 λεπτά
30.11.21 • 09:15

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο για να μελετήσουν τη νέα αφρικανική παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού και πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι, ιδίως σε ποιον βαθμό έχει την ικανότητα να διαφεύγει της ανοσίας μετά από εμβόλια ή νόσο Covid-19 (άρα υπάρχει ο κίνδυνος επαναλοίμωξης).

καθημερινά μικροΑν και η εικόνα παραμένει ασαφής προς το παρόν, η γενική εκτίμηση είναι ότι ο πλήρης εμβολιασμός με δύο δόσεις θα συνεχίσει να παρέχει προστασία, αλλά μειωμένη (άγνωστο ακόμη πόσο), έναντι του κινδύνου βαριάς νόσου και θανάτου, γι' αυτό η χορήγηση ενισχυτικής τρίτης δόσης είναι ακόμη περισσότερο αναγκαία προκειμένου να προστατευθούν περισσότεροι άνθρωποι.

Αν και η Όμικρον αποτελεί ένα ακόμη - μάλλον απρόσμενο - εμπόδιο για την έξοδο από την πανδημία, οι επιστήμονες θεωρούν πάντως απίθανο ότι θα μας στείλει ξανά σχεδόν στην αρχή, εκεί όπου βρισκόμασταν πριν ένα χρόνο χωρίς τότε τα εμβόλια. Όσοι περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται πλήρως και ακόμη καλύτερα με ενισχυτική τρίτη δόση, τόσο η Όμικρον θα βρίσκει εκείνη εμπόδια στο δρόμο της. 

καθημερινά μικροΠροσοχή οι παλιότεροι, μη μπερδεύσετε ... με τη sexy ταινία «Ιστορία της Ο», που ήλθε ως μετάλλαξη της «Εμμανουέλας» και ενσάρκωσε η Σύλβια Κριστέλ... είναι σοβαρά τα πράγματα τόσο για την δημόσια υγεία όσο και για την παγκόσμια οικονομία.

Με 23 μαχαιριές κατακρεούργησε τη 48χρονη σύζυγό του στην Πολίχνη, το βράδυ της Κυριακής, 49χρονος άντρας, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή. Ο συζυγοκτόνος αρμενικής καταγωγής όπως και στην προανακριτική του απολογία, έτσι και ενώπιον του εισαγγελέα, επέμενε ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του γιατί πίστευε ότι τον απατούσε.

καθημερινά μικροΤη διατήρηση του καθεστώτος των συνδεδεμένων ενισχύσεων ως έχουν, προτείνει ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός σε παρέμβασή του (μέσω τηλεδιάσκεψης) στην 13 η Συνδιάσκεψη για την ΚΑΠ στη Λαμία. Παράλληλα, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε όσους επιχειρήσουν εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, να παραπλανήσουν τους καταναλωτές και την αγορά, επισημαίνοντας ότι οι  καιροί έχουν αλλάξει και θα βρουν μπροστά τους τις υπηρεσίες ελέγχου του ΥπΑΑΤ.

Με την 13 η ΚΑΠ της Στερεάς Ελλάδας που έγινε υπό την προεδρία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργου Στύλιου, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των περιφερειακών διαβουλεύσεων.Στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπ ορίου της Βουλής και στις 15 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση.

καθημερινά μικροΣύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 306, εκ των οποίων τα 14 νοσηλεύονται και τα 292 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό .

Υπενθυμίζουμε ότι οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) θα συνεχιστούν στην ίδια τοποθεσία (Παλιό Δημαρχείο, Καραγιαννοπούλου 1) έως την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 8:30 – 13:45.

καθημερινά μικροΤην τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Σάμπο που έγινε το Σαββατοκύριακο στο Αμύνταιο κατέκτησε ο Ορχομένιος αθλητής Βαγγέλης Κουτσούρης. Ο Βαγγέλης που αγωνίστηκε με τον Φιλαθλητικό Νέου Ηρακλείου με προπονητή τον Γιώργο Καρασαβιδη στην παρθενική του εμφάνιση σε ένα νέο άθλημα  κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο δείχνοντας τις δυνατότητές του και το ταλέντο του.

Η συμβολή των Θηβαίων αγωνιστών στον Επαναστατικό Αγώνα και η ιστορική διαδρομή της Θήβας στα χρόνια της Επανάστασης ήταν το κεντρικό θέμα της επετειακής εκδήλωσης με θέμα «Η Θήβα στην Επανάσταση του 1821-1829 – Συμβολή στην ιστορική μνήμη», που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

καθημερινά μικροΗ εκδήλωση, που τέλεσε υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», διοργανώθηκε από τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας(ΔΟΘ), σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας(ΟΠΑΣΤΕ) και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «Λάιος» και το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Βοιωτίας Διαχρονικά.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.677, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 931.183, οι νέοι θάνατοι είναι 104. Στη Στερεά Ελλάδας τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν: 63 στην Π.Ε. Βοιωτίας, 56 στην Π.Ε. Εύβοιας, 25 στην Π.Ε. Ευρυτανίας, 120 στην Π.Ε. Φθιώτιδας, 12 στην Π.Ε. Φωκίδας

καθημερινά μικροΟι 5 υποψήφιοι για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής διεξήγαγαν ένα συγκρατημένο τόνων και χωρίς εξάρσεις πολιτικό διάλογο κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας (debate), στην ΕΡΤ, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και διήρκησε σχεδόν δύο ώρες χωρίς έντονες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις.

Οι τόνοι μπορεί να μην ανέβηκαν και να πιστοποιήθηκε η πολυφωνία στο κόμμα ωστόσο οι πέντε υποψήφιοι είχαν αψιμαχίες και διαξιφισμούς για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες, αλλά και την εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή.

καθημερινά μικροΣεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία χαρακτηρίζεται «ισχυρή», καταγράφηκε σήμερα στις 06:00 στον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Ικαρίας, ενημέρωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών 

Στις 06:09 καταγράφθηκε νέα σεισμική δόνηση, αυτή τη φορά 4,1 βαθμών Ρίχτερ, -που χαρακτηρίζεται «ασθενής»-, στον θαλάσσιο χώρο 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Ικαρίας, σύμφωνα και πάλι με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

καθημερινά μικροΟ Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να γράφει Ιστορία στο ποδόσφαιρο, στα 34 χρόνια του. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν βραβεύθηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για το 2021, κατακτώντας την έβδομη «Χρυσή Μπάλα» στο θεσμό, τον οποίο διοργανώνει το γαλλικό περιοδικό France Football.

Με φόντο τις φήμες για ένα πιθανό νέο λοκντάουν στις αρχές Δεκεμβρίου, που συνεχώς διαψεύδονται από κυβερνητικά χείλη, και με την αγωνία για τη μετάλλαξη Όμικρον η Ελλάδα παρουσιάζει μια εικόνα σταθεροποίησης στα καθημερινά της κρούσματα. Τα διαγνωστικά τεστ που γίνονται καθημερινά είναι πολλά και ευτυχώς ο δείκτης θετικότητας επί των τεστ τις περισσότερες μέρες είναι καλός, γεγονός που δίνει έστω και αχνές ελπίδες αισιοδοξίας.

καθημερινά μικροΣε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του ανθρώπου που το πρωί της Κυριακής εγκατέλειψε στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στα Εξάρχεια ένα βρέφος (οι γιατροί υπολογίζουν την ηλικία του μεταξύ 1,5 και 2 ετών) μέσα στο καρότσι του. Μέχρι στιγμής, πάντως, κανείς δεν έχει επικοινωνήσει με τις Αρχές προκειμένου να αναζητήσει το κοριτσάκι, το οποίο ήταν εμφανώς προσεγμένο και σε καλή κατάσταση υγείας.

Το ενδεχόμενο ακύρωσης των πολυήμερων μαθητικών εκδρομών, ειδικά αυτών σε χώρες του εξωτερικού, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα, φαίνεται ότι εξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διάδοσης του ιού στον μαθητικό πληθυσμό. Οι μονοήμερες και ολιγόωρες σχολικές εκδρομές θα συνεχίσουν τα υλοποιούνται κανονικά, όπως είχε διαβεβαιώσει προσφάτως και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι είναι πολύ πιθανό να επανεξεταστεί το ισχύον πρωτόκολλο.

καθημερινά μικροΠροκαλώντας για άλλη μία φορά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητά από «φίλες χώρες» την αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο. Μιλώντας στη Σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Τουρκμενιστάν, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από φίλες, μουσουλμανικές χώρες να αναγνωρίσουν την κυρίαρχη ισότητα των Τουρκοκυπρίων και το διεθνές status τους. Ουσιαστικά ζήτησε την αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου γιατί, όπως ισχυρίστηκε, αυτός είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης του Κυπριακού.

Στην… πλάκα το έριξαν οι πέντε δεκαπεντάχρονοι που ενεπλάκησαν στο περιστατικό με την απειλή ψεύτικου όπλου κατά αστυνομικών που βρίσκονταν μέσα σε όχημα της Ασφάλειας το βράδυ του Σαββάτου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ανηλίκων, προσποιήθηκαν ότι έκαναν εικονικές ληστείες σε περαστικούς, τις οποίες βιντεοσκοπούσαν προκειμένου να αναρτήσουν το οπτικό υλικό στα social media. 

καθημερινά μικροΣήμερα, 30 Νοεμβρίου είναι του Αποστόλου Ανδρέου και γιορτάζουν: Ανδρέας, Αντρέας, Ανδρίκος, Αντρίκος, Ανδριάνα, Ανδρούλα, Ανδριανή, Αντριάννα. Χρόνια Πολλά.

 

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις και για τους βιαστικούς διαβάστε τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην ενότητα Φύρδην Μίγδην.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle