Asopichos Logo
27-11-2021
Asopichos Logo
129

Καθημερινά 30/9/2021

< 10 λεπτά
30.09.21 • 07:32

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου μπήκε η παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας, μετά και τον τελευταίο μεγάλο σεισμό στο Αρκαλοχώρι Κρήτης.

δεικτης χερι αΣύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, εισηγήθηκε να μεταβούν άμεσα στην περιοχή της Θήβας οι σεισμολόγοι και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, για να εξετάσουν την κατάσταση επιτόπου, αλλά και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς, όπως είπε, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι.

Πράσινο φως για τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης, στα τέλη Οκτωβρίου, στη Λιβαδειά άναψε το Τοπικό Συμβούλιο της πόλης, μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Θανάση Καλογρηά. Η απόφαση που ελήφθη από τα μέλη του Συμβουλίου ήταν ομόφωνη, πλην του Κώστα Πάτρα, ο οποίος αποχώρησε από την τηλεδιάσκεψη δηλώνοντας παράλληλα την ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη της πλειοψηφίας του δημάρχου Γιάννη Ταγκαλέγκα.

δεικτης χερι αΜαζικά rapid test , σε δημότες θα διενεργηθούν σήμερα Πέμπτη στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου (Κεντρική Πλατεία –Πέτρινα ), από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Αλιάρτου –Θεσπιέων, 09.00-14.00.

Στα κόκκινα η αντιπαράθεση του ΕΚ Λιβαδειάς και του δημάρχου Λιβαδειάς σχετικά τα ακίνητα της «Κρύας». Χθες ο δήμαρχος έκανε δηλώσεις αναφερόμενος σε δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δυστυχώς η αλήθεια είναι σκληρή. Σε τηλεοπτική συνέντευξη μου εξέφρασα την πραγματικότητα σε σχέση με το ακίνητο της Κρύας και την νομική υπόσταση αυτής, όπως ακριβώς την είχα εκφράσει στις 23 Ιουλίου 2021, στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, έμπροσθεν του Νερόμυλου. Ουδέποτε είπα ότι συμφώνησα με κανέναν για οποιοδήποτε αντίτιμο, ωστόσο είπα ότι η χαμηλότερη πρόταση της ΕΤΑΔ ΑΕ, η οποία κατατέθηκε πριν την λήψη απόφασης για την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, ανέρχεται στα 2.200,00€ μηνιαίως, με αρχική εκτίμηση μεγαλύτερη αυτής. Κάτι το οποίο μπορείτε να το επιβεβαιώσετε από τον πλήρη φάκελο που σας παρέδωσα με όλο το αρχείο του Δήμου σε σχέση με τα ακίνητα της Κρύας από το 1994 έως κι εκείνη την στιγμή».

δεικτης χερι αΤο ΔΤ του ΕΚΛ για το οποίο μιλά ο δήμαρχος αναφέρει μεταξύ άλλων:  «Ο Δήμαρχος Λιβαδειάς εμποδίζει με τις ενέργειές του την δωρεάν παραχώρηση στους πολίτες της Λιβαδειάς των Ακινήτων της Κρύας. «Ο Δήμαρχος δεν σεβάστηκε τους πολίτες της Λιβαδειάς, όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων και ενεργεί αυτοβούλως ρίχνοντας από την μία πλευρά στον κάλαθο των αχρήστων το ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς με τους 46 υπογράφοντες Φορείς, ενώ από την άλλη παραγκώνισε και δεν σεβάστηκε ούτε την διαπαραταξιακή του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε συσταθεί! Ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά μέσω  τηλεοπτικής εκπομπής και όχι στα επίσημα θεσμικά όργανα, ότι ύστερα από συνάντηση που είχε με το Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, το αντίτιμο για τον Νερόμυλο έκλεισε στα 2200 € ».

Ο Δήμος Λεβαδέων συνεχίζοντας τις δράσεις πρόληψης κατά του ιού covid-19, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πραγματοποίησαν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς. Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν 63 τεστ, εκ των οποίων τα 2 είναι πιθανώς θετικά και θα ακολουθήσει περαιτέρω έλεγχος.

δεικτης χερι αΣτοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (13) άτομα. Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν περισσότερα από (1.600) άτομα και πάνω από (1.400) οχήματα, προσήχθησαν (14) άτομα και βεβαιώθηκαν (269) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκε κλοπή από εταιρεία, η οποία διαπράχθηκε στις 8-8-2021, σε ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς. Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο (2) ημεδαπών οι οποίοι παραβίασαν παράθυρο των εγκαταστάσεων της εταιρίας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της, καλώδια και διάφορα ορειχάλκινα και άλλα αντικείμενα. Επίσης συνελήφθη ημεδαπός, χθες (28-09-2021) το πρωί σε ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ο οποίος καλλιεργούσε (3) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (2,5) μέτρων.

δεικτης χερι αΤο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε (28.9.2021) την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 19 Οκτωβρίου 202. Πρόκειται για την ημέρα που έχει προγραμματισθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Την ίδια ημέρα της απεργίας, Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο, ενώ θα προηγηθεί συνέντευξη Τύπου στην οποία θα παρουσιαστούν οι θέσεις της Ομοσπονδίας κατά της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου

Η Τράπεζα της Ελλάδος προκηρύσσει την πλήρωση, κατόπιν επιλογής, τριάντα επτά (37) θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού για τις ανάγκες υπηρεσιακών μονάδων του Κεντρικού Καταστήματός της. Αιτήσεις θα υποβάλλονται, μόνο ηλεκτρονικά, από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 (ώρα Ελλάδος 10:00) μέχρι και την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 (ώρα Ελλάδος 17:00) στον ιστοχώρο της Τράπεζας της Ελλάδος (bankofgreece.gr), όπου είναι διαθέσιμη και η αναλυτική Προκήρυξη.

δεικτης χερι α

Πραγματοποιήθηκε στις 22-23/9/2021,στην κεντρική Πλατεία Αλιάρτου,ο δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε συνεργασία της Αντικαρκινικής Εταιρείας,  του παραρτήματός της στη Λιβαδειά και του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Η 1η Οκτωβρίου καθιερώθηκε απ’ τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990 ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία». Ημέρα των συνταξιούχων, που όλες οι Κυβερνήσεις τους έχουν στο στόχαστρο τους, ελαττώνοντας τις συντάξεις και υποβαθμίζοντας την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της επαρχίας Λιβαδειάς τιμάμε αγωνιστικά την παγκόσμια ημέρα των συνταξιούχων και διοργανώνει στη Λιβαδειά, συγκέντρωση συνταξιούχων την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στην κεντρική Πλατεία στις 11 το πρωί.

δεικτης χερι αΚαι στις πέντε Π.Ε. της Στερεάς Ελλάδας εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού ως εξής: 16  στην Π.Ε. Βοιωτίας, 9 στην Π.Ε. Εύβοιας, 5 στην Π.Ε. Ευρυτανίας, 33 στην Π.Ε. Φθιώτιδας και 1 στην Π.Ε. Φωκίδας

To YouTube ανακοίνωσε ότι ενισχύει την πολιτική του για την καταπολέμηση των περιεχομένων κατά των εμβολίων, υπογραμμίζοντας ότι τα κατασταλτικά μέτρα δεν θα περιοριστούν μόνο στα βίντεο παραπληροφόρησης για τα εμβόλια κατά της Covid-19. Η πλατφόρμα θα απαγορεύει επίσης βίντεο με εξέχοντες ακτιβιστές κατά των εμβολίων, κατεβάζοντας αρκετά κανάλια, γράφει η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη δήλωση του αντιπροέδρου του YouTube, αρμόδιο για την παγκόσμια εμπιστοσύνη και ασφάλεια Ματ Χάλπριν. 

δεικτης χερι αΠέθανε ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», Θανάσης Τεγόπουλος.Ο Θανάσης Τεγόπουλος, νομικός στο αστικό δίκαιο, ανέλαβε το τιμόνι της ιστορικής εφημερίδας μετά τον θάνατο του εξαδέλφου του Κίτσου Τεγόπουλου, δίπλα στον διευθυντή της, Σεραφείμ Φυντανίδη.

Άμεσα θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία. Την ερχόμενη Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει το Σώμα και θα ζητήσει διακομματική συναίνεση. Εν τω μεταξύ, θετικά αποτιμούν οι ΗΠΑ και στηρίζουν τη νέα συμφωνία. Με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η αμυντική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας, με κυρίαρχα την ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης και την ισχυροποίηση του Πολεμικού Ναυτικού, κινείται πλέον η Αθήνα στο διπλωματικό πεδίο.

δεικτης χερι αΣτην κατηγορία 4 του επιδημιολογικού χάρτη μπήκαν το απόγευμα της Τετάρτης οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, η Λάρισας, Κιλκίς και Χαλκιδική. Παράλληλα, με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του ιικού φορτίου στη χώρα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε οι πολίτες που θα προσέρχονται σε δημόσιες υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν, να πληρούν τρεις προϋποθέσεις: να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό rapid test.

Το 37% των ασθενών με Covid-19 -δηλαδή πάνω από ένας στους τρεις- θα συνεχίσουν να έχουν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα μετά από τρεις έως έξι μήνες, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, που επιβεβαιώνει ότι η μακρόχρονη Covid-19 δεν είναι ασυνήθιστη. Επτά συμπτώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση της Covid-19  Απώλεια ή διαταραχή της όσφρησης, απώλεια ή διαταραχή της γεύσης, πυρετός, επίμονος βήχας, κρυάδες, απώλεια της όρεξης και μυϊκοί πόνοι. 

δεικτης χερι αΓια ακόμα μία ημέρα μετατράπηκε σε τόπο άγριων επεισοδίων στο 1o και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη. Το σκηνικό θύμιζε πεδίο μάχης, με μολότοφ, κροτίδες και πετροπόλεμο από τους κουκουλοφόρους, με την Αστυνομία να παρεμβαίνει προχωρώντας σε 40 προσαγωγές και 6 συλλήψεις. Επεισόδια σημειώθηκαν και χθες το απόγευμα με ακροδεξιούς να εξαπολύουν επίθεση σε αντιφασιστική συγκέντρωση.  Νεαροί με ομοιόμορφα σχεδόν ρούχα και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους είχαν αποκλείσει την είσοδο του σχολείου και πετούσαν πέτρες και μολότοφ από τα κάγκελα. Κάποιοι ύψωναν το χέρι και χαιρετούσαν ναζιστικά

δεικτης χερι αΣήμερα, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου είναι του Αγίου Στρατονίκου μάρτυρος. Δηλαδή γιορτάζουν  οι:  Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος.

Καλημέρα σας, χαμογελάστε, σας κάνει αισιόδοξους! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά χωρίς δεσμεύσεις τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο   

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

Μέλος του
asopichos-sterea-ellada-media-member-logo
Made with ❤️ by Quadraweb
menu-circle