Asopichos Logo
19-01-2022
Asopichos Logo
52

Στην τελική ευθεία η κούρσα διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ (video)

< 5 λεπτά
05.11.21 • 21:33
  • Η κούρσα για την διαδοχή στο ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι υποψήφιοι αρχηγοί του κόμματος οργανώνουν καθημερινά περιοδείες χωρίς να λείπουν οι αντιπαραθέσεις καθώς απομένει ένας μήνας μέχρι το κρίσιμο crash test στις 5 Δεκεμβρίου.

Ένας μήνας απέμεινε πριν την εσωκομματική αναμέτρηση στο ΚΙΝΑΛ και ήδη άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων. Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε απαντήσεις σε όσα του έχουν καταλογίσει για την περίοδο διακυβέρνησής του και τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης. Σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι δεν θέλει να πάρει καμιά πολίτικη ρεβάνς, αλλά να συμβάλλει στην ανάταξη της παράταξης.

«Αυτή η ευκολία να λένε θα τα σκίσουμε τα μνημόνια, θα έχουμε τα Ζάππεια, με ένα νόμο κι ένα άρθρο, εάν τότε είχαμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων -όλα τα κόμματα- θα είχε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ο ελληνικός λαός στο πολιτικό προσωπικό. Σήμερα θα το βλέπαμε στην πανδημία. Η Πορτογαλία είχε ένα μνημόνιο και 87% είναι οι εμβολιασμένοι ενώ εμείς είχαμε τρία μνημόνια και 60% εμβολιασμένους» είπε μεταξύ άλλων o κ. Παπανδρέου.

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε τη συνέντευξη ο Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της ήταν αναφορές στο παρελθόν. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν θα ψηφίσουμε για το παρελθόν. Δεν γίνεται να κάνεις αλλαγή χωρίς να δώσεις ελπίδα. Εμείς τη συζήτηση δεν τη γυρίζουμε πίσω. Εμείς κοιτάμε μπροστά. Μιλώ για το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα».

Γ. Παπανδρέου: Θα ξανακάνουμε την παράταξή μας δυνατή και κυρίαρχη

«Ξεκινάμε σήμερα από εδώ, από την Αχαΐα, μια νέα μεγάλη προσπάθεια. Να γίνει μεγάλη και ισχυρή η δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Γιατί εμείς μπορούμε να δώσουμε όραμα, ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό λαό» τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην Πάτρα, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου.

«Συμπάσχουμε με τις αγωνίες του λαού, που βίωσε και βιώνει απανωτές κρίσεις» είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ και συνέχισε: «Μας δίδαξαν πολλά, αυτές οι κρίσεις. Και ξέρουμε ότι μπροστά μας έχουμε νέες μεγάλες και δύσκολες προκλήσεις. Μια μεγάλη μετάβαση, στην πράσινη ανάπτυξη. Αυτή η μεγάλη αλλαγή, δεν μπορεί να γίνει με αντιλήψεις και πρακτικές παρελθόντος, δεν μπορεί να γίνει με ένα κράτος πελατειακό που στηρίζει κατεστημένα και ρίχνει τα βάρη στον λαό».

«Η ευθύνη μας είναι μεγάλη» σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου και επισήμανε: «Οι αρχές και οι παραδόσεις μας, επιβάλλουν, να εγγυηθούμε μια μετάβαση που χτυπά τα διαχρονικά προβλήματα, προβλήματα που γνωρίζει ο ελληνικός λαός και ταυτόχρονα να εγγυηθούμε μια μετάβαση που θα δίνει τη σιγουριά στην Ελληνίδα και στον Έλληνα, θα αντιμετωπίζει τις τεράστιες ανισότητες, θα εμπεδώνει την κοινωνική δικαιοσύνη, θα δίνει σε όλους τη δυνατότητα δημοκρατικής συμμετοχής και μαζί, θα διαμορφώνει το νέο όραμα για τον ελληνισμό».

Μάλιστα, όπως ανέφερε, «η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να εγγυηθεί μια τέτοια διέξοδο», προσθέτοντας ότι «θα ξανακάνουμε την παράταξή μας δυνατή και κυρίαρχη, διότι το μπορούμε».

Α. Λοβέρδος: Το ξεκόβω, λέω όχι σε προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ

O Ανδρέας Λοβέρδος απέρριψε κάθε συζήτηση περί προοδευτικής διακυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε «εγώ λέω από την πρώτη στιγμή όχι. Υπάρχουν κάποιοι από εμάς που μεταχειρίζονται ίδιους όρους με τον κ. Τσίπρα όπως προοδευτική κυβέρνηση κλπ. Το ξεκόβω. Εκείνο που εμείς οφείλουμε να κάνουμε είναι να προετοιμάσουμε το δικό μας κυβερνητικό πρόγραμμα».

Ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε μιλώντας στο newsbomb.gr ότι στόχος του είναι να δώσει στη χώρα μια αξιόπιστη και προοδευτική αντιπολίτευση και μετά μια κυβέρνηση.

Από το Ναύπλιο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας ότι «είμαστε εδώ για να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές».

Την ανάγκη να γίνει συζήτηση για το μέλλον αλλά και τις απαντήσεις που δίνει η σοσιαλδημοκρατία υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Χάρης Καστανίδης με ανάρτησή του επισημαίνει ότι η ανάδειξη νέας ηγεσίας θα κριθεί από τη μάχη των ιδεών και όχι από τη σύγκρουση οργανωτικών μηχανισμών και από εξωθεσμικά κέντρα ισχύος.

Για το θέμα των τηλεμαχιών των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ θα αποφασίσει στη συνεδρίαση της Τρίτης η ΕΔΕΚΑΠ.

Μέχρι στιγμής τρεις από τους υποψηφίους έχουν ορίσει εκπροσώπους στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) σχετικά με τη διευθέτηση των debates για τα οποία θα αποφασίσει στη συνεδρίασή της την Τρίτη, 9 Νοεμβρίου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ορίσει τον Βαγγέλη Τσόγκα, ο Ανδρέας Λοβέρδος τον Σπύρο Καρανικόλα και ο Χάρης Καστανίδης τον Αιμίλιο Τσαπρανίδη.

Οι τέσσερις εκ των έξι υποψηφίων Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Ανδρέας Λοβέρδος και Παύλος Χρηστίδης με επιστολές τους προς την ΕΔΕΚΑΠ του Κινήματος Αλλαγής, ζητούν τη διεξαγωγή debates μεταξύ των υποψηφίων.

Νίκος Ανδρουλάκης

Ζητάει να γίνουν δύο debates μεταξύ των έξι υποψηφίων και στον δεύτερο γύρο ένα μεταξύ των δύο που θα αναμετρηθούν.

Παύλος Γερουλάνος

Προτείνει κοινή παρουσία και των 6 υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής σε 4 θεματικά debates, που θα διεξαχθούν σε τέσσερις περιφερειακές πρωτεύουσες νομών.

Ανδρέας Λοβέρδος

Τη συμμετοχή σε κοινές τηλεοπτικές συζητήσεις όλων των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών προτείνει και σε δύο μεταξύ εκείνων που θα διεκδικήσουν την ηγεσία στο β’ γύρο.

«Με την επίγνωση αυτή και με δεδομένη την πεποίθηση όλων μας ότι πρώτο ζητούμενο αποτελεί η μεγιστοποίηση της συμμετοχής των συμπολιτών μας, θεωρώ αναγκαίο να υπάρξει συνεννόηση όλων των υποψηφίων σε συνεργασία με την ΕΔΕΚΑΠ για τις κοινές τηλεοπτικές εμφανίσεις μας (τα επονομαζόμενα debates)».

Επίσης, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τονίζει τον συνθετικό διάλογο που είναι προνομιακό πεδίο του χώρου και προτείνει τη διεξαγωγή δύο δημοσίων συζητήσεων (debates) κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου μεταξύ 6 και 12 Δεκεμβρίου. «Τέλος, αντιμετωπίζω θετικά τη διαδικασία ελεύθερης συζήτησης μεταξύ των δημοσιογράφων και των υποψηφίων», προσθέτει.

Παύλος Χρηστίδης

Τη διεξαγωγή τριών θεματικών τηλεοπτικών διαλόγων ζητάει και με τη συμμετοχή πολιτών:

  • Δημοκρατία, Οικονομικές ανισότητες και Διαγενεακή αλληλεγγύη την εποχή της κλιματικής κρίσης.
  • Η Ελλάδα στον κόσμο. Εξωτερική πολιτική και διεθνείς σχέσεις
  • Το Κίνημα μας ως φορέας πολιτικής. Θεσμική λειτουργία, συμμετοχή, αποφάσεις, λογοδοσία.

πηγή 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

Μέλος του
asopichos-sterea-ellada-media-member-logo
Made with ❤️ by Quadraweb
menu-circle