Asopichos Logo
26-09-2021
Asopichos Logo
21

ΒΙΝΤΕΟ Β. Κικίλιας για κορωνοϊό: Βοιωτία και Εύβοια μας προβληματίζουν ιδιαίτερα

< 3 λεπτά
27.01.21 • 20:39
#Tags:

Η Βοιωτία αλλά και η Εύβοια είναι στα κόκκινα λόγω των νέων κρουσμάτων που παρουσιάζουν σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο υπουργός στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία μεταξύ άλλων τόνισε: "μας προβληματίζει ιδιαίτερα λόγω των περισσότερων νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκων πληθυσμού οι περιφερειακές ενότητες Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας.

Επίσης μας προβληματίζει ιδιαίτερα λόγω νέων κρουσμάτων και της αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν οι περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας, και φυσικά της Αττικής".

Σύμφωνα με αυτές τις δηλώσεις τα πράγματα για τις περιφερειακές ενότητες της Βοιωτίας και της Εύβοιας δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά και πιθανώς την Παρασκευή που θα ανακοινωθούν μέτρα προστασίας ή άρσης σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, η μεν Βοιωτία να συνεχίσει για 4η εβδομάδα στην σκληρή καραντίνα ενώ να επιβληθεί καραντίνα και στην Εύβοια με επιπλέον μέτρα. (δείτε στο 6΄ του παρακάτω βίντεο σχετικά).

«Είμαστε πιστοί στη διαφάνεια, την επιστημονική τεκμηρίωση και την αλήθεια» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία και τους εμβολιασμούς, αναφερόμενος τόσο στην ενημέρωση των πολιτών όσο και των πολιτικών κομμάτων που προηγήθηκε σήμερα.

Ο υπουργός υγείας αναφέρθηκε στον σχεδιασμός και την πορεία του εμβολιασμού και στα διεθνή  δεδομένα που επικρατούν σήμερα σχετικά με την πανδημία επισημαίνοντας:

«Η στρατηγική μας κινείται σε δύο άξονες. Πρώτον αναπτύσσουμε το εμβολιαστικό μας σχέδιο με βάση τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και δεύτερον, διασφαλίζουμε τη δεύτερη δόση σε αυτούς που κάνουν την πρώτη».

«Είναι αλήθεια πως η διαδικασία παραγωγής εμβολίων έτρεξε με πρωτοφανείς ρυθμούς. Μέσα σε λίγους μήνες με τη σύμπραξη όλων των δυνάμεων δημιουργήθηκαν εμβόλια ασφαλή και αποτελεσματικά» ανέφερε ο κ. Κικίλιας, και παράλληλα επισήμανε: «Από την άλλη πλευρά όμως, η διάθεση των εμβολίων παρουσιάζει ανησυχητικές καθυστερήσεις αναφορικά με τις παραδόσεις στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Πέρα από τις αιτίες αυτής της καθυστέρησης, τις οποίες ούτε η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν γνωρίζει ξεκάθαρα, οφείλουμε να εξετάσουμε κάτι πολύ σημαντικό που σε μεγάλο βαθμό θα διαμορφώσει και το μέλλον του ίδιου του ευρωπαϊκού εγχειρήματος: η Ευρώπη των 27 κρατών, των 450 εκατομμυρίων πολιτών και με 22 τρισ. ΑΕΠ στα θέματα δημόσιας Υγείας οφείλει να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος, να απλώσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους πολίτες, απέναντι σε επιχειρηματικούς ή διακρατικούς ανταγωνισμούς, αυτούς τους πολίτες που στη μεγάλη του πλειοψηφία συμμορφώθηκαν με τα πρωτοφανή μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας» τόνισε ο κ. Κικίλιας, συμπληρώνοντας «οι επιχειρήσεις οφείλουν να αντιληφθούν ότι το σημαντικότερο μερίδιο της χρηματοδότησης για τα εμβόλια προήλθε από κρατικούς πόρους, δηλαδή από τα χρήματα των φορολογουμένων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βέβαια της χώρας μας».

«Τα κράτη μέλη και οι επιχειρήσεις γνωρίζουν πλέον καλά ότι χωρίς υγεία δεν υπάρχει οικονομία» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

Μέλος του
asopichos-sterea-ellada-media-member-logo
Made with ❤️ by Quadraweb
menu-circle