Asopichos Logo
08-05-2024
Asopichos Logo
153

Καθημερινά 12/10/2021

< 6 λεπτά
12.10.21 • 08:01

Η Αθήνα απελευθερώνεται από τους Γερμανούς. Τα γερμανικά στρατεύματα εγκαταλείπουν την πόλη. Ο λαός της πρωτεύουσας κατεβαίνει στους δρόμους και πανηγυρίζει ελεύθερος μετά από 1.264 ημέρες σκλαβιάς.

καθημερινά μικρο12 Οκτωβρίου 1944. Ήταν ένα ηλιόλουστο πρωινό Πέμπτης, όταν οι καμπάνες των εκκλησιών άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα, καλώντας τους Αθηναίους να ξεχυθούν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν το τέλος της γερμανικής κατοχής. Ο λαός πανηγυρίζει την υποστολή της σβάστικας από την Ακρόπολη, ύστερα από 1.264 μέρες σκλαβιάς. Ως τις 3 Νοεμβρίου ο τελευταίος Γερμανός στρατιώτης είχε αποχωρήσει από την ηπειρωτική Ελλάδα. Δείτε ένα σπάνιο ντοκουμέντο Ε Δ Ω  

Με αφορμή τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης νέας αιολικής εγκατάστασης στην κορυφή του Ελικώνα, στην Παλιοβούνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, το Δίκτυο Βοιωτών κόντρα στον ενεργειακό «παροξυσμό», καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη, με σκοπό την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και την οργάνωση των δράσεων, τους φορείς, συλλογικότητες και πολίτες της Βοιωτίας την Κυριακή 17/10, στις 11:00, στην Αλίαρτο, στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου. 

καθημερινά μικροΑνοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη  Φάνη Σπανό έστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ελεύθερης Στερεάς Αντώνης Βούλγαρης σχετικά με τις δραστηριότητες του κ. Μπένου για την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας. Ο Αντώνης Βούλγαρης επισημαίνει ότι επίσημη συγκρότηση ειδικής επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας δεν υπάρχει. Ό,τι ενέργειες κάνει επομένως ο κ. Μπένος γίνονται με προφορική ανάθεση από τον Πρωθυπουργό, κατά παράβαση οποιασδήποτε διοικητικής νομοθεσίας, πρακτικής και δεοντολογίας.

καθημερινά μικροΣτα 89 ανήλθαν τα νέα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου στη Στερεά Ελλάδα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν και στις πέντε Π.Ε. ως εξής: 20 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, 28 στην Π.Ε. Εύβοιας, 5 στην Π.Ε. Ευρυτανίας, 34 στην Π.Ε. Φθιώτιδας, 2 στην Π.Ε. Φωκίδας 

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στον Δήμο Λεβαδέων ανέρχεται σε 110, εκ των οποίων τα 3 νοσηλεύονται και τα 107 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

καθημερινά μικροΈκτακτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη «ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΥΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ», θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου στις 17:00. Η συνεδρίαση θα γίνει δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας , Φίλωνος 35-39 στη Λιβαδειά και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη

Σήμερα, 12 Οκτωβρίου 2021, είναι των Αγίων Ανδρομάχης και Ανδρομάχου, Αγίου Βαλαντίου ασκητού εν Κύπρω και γιορτάζουν Ανδρόμαχος, Μάχος, Ανδρομάχη, Μάχη, Μαχούλα, Βαλάντης, Βαλάντιος. Επίσης σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού και η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας.

καθημερινά μικροΑνυπολόγιστες ζημιές προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην πυρόπληκτη Εύβοια, αλλά και σε Λάρισα, Πήλιο και Χαλκιδική. Οι πλημμύρες άφησαν πίσω τους εικόνες καταστροφής και περιουσίες βυθισμένες σε τόνους λάσπης. Οι κάτοικοι αγωνιούν για τη νέα επέλαση της κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός προβλέπεται άστατος, με αρκετές νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, αλλά και διαστήματα πρόσκαιρης βελτίωσης. Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπεται νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα.

καθημερινά μικροΈνας 64χρονος συνταξιούχος αστυνομικόςπυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε ένα 62χρονο στο Αστροχώρι Άρτας, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες το έγκλημα διαπράχθηκε στον δρόμο Αστροχωρίου – Μεσοπύργου. Ο δράστης κατέβηκε από το αυτοκίνητό του, διαπληκτίστηκε με το θύμα που ήταν εξάδελφός του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε.

Σοκ προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο με τη φωνή του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν, στο τηλεφώνημά του στην Άμεση Δράση, ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021, μετά τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν, όπως έχει ομολογήσει.

καθημερινά μικροΣτο ηχητικό ντοκουμέντο που αποκάλυψε το MEGA, ο 34χρονος φέρεται να λέει «βοήθεια» σε αστυνομικό της Άμεσης Δράσης, υποκρινόμενος ότι είναι φιμωμένος από τους υποτιθέμενους ληστές και ξεσπώντας σε λυγμούς. «Βοήθεια μπήκαν ληστές» φέρεται να λέει στη συνέχεια με λυγμούς, ενώ ακολουθούν επαναλαμβανόμενα μουγκρητά.

ΕΛΠΙΔΕΣ μας γεμίζει η δοκιμή-«ορόσημο» του κοκτέιλ ανοσοθεραπευτικών φαρμάκων έγινε από ερευνητές του Ινστιτούτου Καρκινικών Ερευνών και του νοσοκομείου Royal Marsden του Λονδίνου. Σε μια δοκιμή-ορόσημο για τη μάχη ενάντια στον καρκίνο προχώρησαν ερευνητές του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο (ICR) του Λονδίνου και του Royal Marsden NHS Foundation Trust. Ένα κοκτέιλ ανοσοθεραπευτικών φαρμάκων είναι πιθανό να αποτελέσει τη νέα αντικαρκινική θεραπεία η οποία εφαρμόστηκε σε ασθενείς που θεωρητικά βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της νόσου αλλά σώθηκαν χάρη στο συγκεκριμένο συνδυασμό φαρμάκων.

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, να χαμογελάτε είναι τονωτικό!

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle