Asopichos Logo
27-04-2024
Asopichos Logo
367

Καθημερινά 14/10/2021

< 9 λεπτά
14.10.21 • 07:45

καθημερινά μικροΗ Ελλάδα συρρικνώνεται και χρόνο με το χρόνο ο πληθυσμός μειώνεται δραματικά. Πλέον το δημογραφικό πρόβλημα είναι μια βόμβα έτοιμη να σκάσει στα θεμέλια της χώρας.

Από το 2011 οι θάνατοι ξεπερνούν σταθερά τις γεννήσεις, που επίσης μειώνονται. Το 2020 ο πληθυσμός της Ελλάδας κατέγραψε μείωση κατά 46.000 άτομα. Το 2019 οι γεννήσεις υπολείπονταν των θανάτων κατά 40.000 άτομα.

καθημερινά μικρο2020: Γεννήσεις 84.767 Θάνατοι 131.084 -46.317

2019: Γεννήσεις 83.763 Θάνατοι 124.954 -41.191

Οικονομική κρίση, ανασφάλεια και ανεργία αποτρέπουν τους νέους από το να γίνουν γονείς. Οι ειδικοί προβλέπουν συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας το 2050 σε 8,3 εκατ. πολίτες.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου ως και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

καθημερινά μικροΜε 174 ψηφους υπέρ, 97 κατά και 9 δήλωσαν «παρών» αποφασίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ο οποίος εγκαλείται για το αδίκημα της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο κ. Στουρνάρας.

Η μήνυση εναντίον του κατατέθηκε από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ)  ύστερα από ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που τον αποκαλούσε “ελεεινό” και “τρισάθλιο” καταλογίζοντας του ότι “αυτά που έκανε στον ίδιο, δεν τα έκανε για τα δάνεια εφοπλιστών” τα οποία όπως είπε πρακτικά διαγράφηκαν. Ο Παύλος Πολάκης, πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, δήλωσε ότι “ούτε τον Στουρνάρα ούτε τις μηνύσεις του” φοβάται.

καθημερινά μικροΜία ώρα πίσω θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας και φέτος καθώς η αλλαγή ώρας θα πραγματοποιηθεί κανονικά την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.

Την εβδομάδα 4-10 Οκτωβρίου, το σύνολο των ασθενών με covid-19, ηλικίας 4-18 ετών, είναι 4.135, αποτελώντας το 27% (-3,57% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων κορονοϊού.

καθημερινά μικροΤο τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν στη Στερεά Ελλάδα: 26 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, 21 στην Π.Ε. Εύβοιας, 3 στην Π.Ε. Ευρυτανίας, 26 στην Π.Ε. Φθιώτιδας, 1 στην Π.Ε. Φωκίδας. 

Την οριστική διαγραφή του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), για απεργοσπαστική δραστηριότητα. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε αποφασίσει την παραπομπή συγκεκριμένων δημοσιογράφων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης μετά από την πανελλαδική απεργία που είχε γίνει στις 10 Ιουνίου 2021 ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

καθημερινά μικροΕκτός από την οριστική διαγραφή του Άρη Πορτοσάλτε, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε και την προσωρινή άλλων έξι δημοσιογράφων (Νίκος Ευαγγελάτος, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Παπαδρόσος, Βασίλης Χιώτης, Νίκος Υποφάντης και Νότης Παπαδόπουλος) για απεργοσπαστική δραστηριότητα.

Σοκ στον Στίβο: Η Κενυάτισσα Άγκνες Τίροπ, 26 χρονών, βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στο Ίτεν της Κένυας και φέρεται να την σκότωσε ο σύζυγό της. Ήταν ένα από τα μεγάλα ανερχόμενα ταλέντα στις μεγάλες αποστάσεις των 5 και 10 χιλιομέτρων. Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μένοντας για λίγο εκτός βάθρου καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

καθημερινά μικροΈνα μήνα πριν, η Τίροπ κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ στα 10.000 μέτρα με χρόνο 30:01 σε τουρνουά στη Γερμανία! Η Άγκνες Τίροπ έχει κατακτήσει επίσης το χάλκινο μετάλλιο στα 10.000 μέτρα στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου του 2017 και του 2019.

Απόφαση για έργα συνολικού ύψους 11.314.154 € πήρε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας στην Τακτική Συνεδρίαση που έγινε την Τετάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Λαμίας.

καθημερινά μικροΚατά τη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση για την πυρκαγιά της Φωκίδας και τις πλημμύρες της Εύβοιας και εκδόθηκε ψήφισμα καταδίκης των δολοφονικών επιθέσεων από φασιστικά στοιχεία.

- Καταδικάζει τις πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών στοιχείων ενάντια σε μαθητές – φοιτητές του 1 ου και 2 ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

καθημερινά μικρο- Καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για την αποπομπή ή αναστολή συμμετοχής στα όργανα των ΟΤΑ Α και Β βαθμού της χώρας, των μελών της παράταξης «Ελληνική Αυγή», η οποία αποτελεί αυτοδιοικητικό βραχίονα της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». 

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 21:22 χθες βράδυ, ανοιχτά της Πύλου, 96 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης. Ειδικότερα, και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 14,6 χιλιομέτρων.

καθημερινά μικροΔύο νέα είδη κυανοβακτηρίων που ανακάλυψαν δύο Έλληνες επιστήμονες, παίρνουν το όνομά τους βάσει αυτών του μουσικού Παύλου Φύσσα και του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου.

«Αποφασίσαμε δύο από αυτά να πάρουν τα ονόματα του Παύλου Φύσσα, δολοφονημένου από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή αυγή και του Ζακ Κωστόπουλου/ZackieOh. Aπό σήμερα τα είδη Speos fyssasii και Iphianassa zackieohae θα κουβαλάνε τα όνοματά του Παύλου και Ζακ/Ζάκι για πάντα (και) στην επιστήμη. Γιατί αυτοί ζουν στη μνήμη μας. Οι δολοφόνοι ας πεθάνουν στη λήθη τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ο επίκουρος καθηγητής Βιολογίας στο ΑΠΘ, Σπύρος Γκέλης και ο υποψήφιος διδάκτορας Μάνθος Πάνου».

καθημερινά μικροΤο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς ( ΕΚΛ) δηλώνει ικανοποίηση μετά την χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς, με την οποία επιτέλους ανοίγει o δρόμος, για να διεκδικηθούν τα Ακίνητα της Κρύας δωρεάν από τον Δήμο Λιβαδειάς για αμιγώς πολιτιστική χρήση, όπως ζητούσαν οι 48 Φορείς που συνυπέγραψαν το ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς.

Με Θρησκευτικές  και  Εορταστικές  Εκδηλώσεις  του  Δήμου  Ορχομενού  προς  τιμήν  του  Ευαγγελιστή  Λουκά θα γιορτάσει ο Ορχομενός στις 18 Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις αυτές υποκαθιστούν την "εμποροπανήγυρη" το γνωστό μας παζάρι, που ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια έχει ατονήσει. Δείτε το πρόγραμμα Ε Δ Ω 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του asopichos.gr ένα νέο έργο θα εξαγγελθεί συντόμως για τον Ορχομενό 

καθημερινά μικρο

Το πράσινο φως στους 17ρηδες να πιάσουν τιμόνι δίνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου από τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Καραμανλή και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Το νομοσχέδιο «Οδηγώντας με ασφάλεια» που προβλέπει ότι οι νέοι από τα 17 τους μπορούν να αποκτήσουν δίπλωμα και να οδηγήσουν αυτοκίνητο με την προϋπόθεση ότι στο όχημα θα βρίσκεται συνοδός άνω των 25 ετών.

καθημερινά μικροΤην Κυριακή 17 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 10ος ΠΤΩΙΟΣ Αγώνας δρόμου στο Ακραίφνιο Υπό την αιγίδα του Δήμου Ορχομενού, της ΕΟΛΣΜΑΥ και την τεχνική υποστήριξη του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ που διοργανώνει ο σύνδεσμος Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου Ακραιφνίου. 

Διαβάστε Ε Δ Ω πότε θα γίνουν οι πληρωμές για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Νοεμβρίου 2021.

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, να χαμογελάτε είναι τονωτικό!

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle