Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
696

Καθημερινά, Τρίτη 9/11/2021

< 10 λεπτά
09.11.21 • 08:47

Πριν από λίγη ώρα «έφυγε ο Βαρώνος» μας για το μεγάλο ταξίδι. Πάνω από 13 χρόνια μας συντρόφευε. Αντίο φίλε. Θα μας λείψεις...

καθημερινά μικροΑυτή η λιτή και βαθιά συναισθηματική ανάρτηση ενός φίλου, είναι σήμερα βασικό θέμα στα «καθημερινά». Η απώλεια είναι από τα χειρότερα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κάποιος. Μας δίνεται έτσι η ευκαιρία να «αφιερώσουμε» το θέμα σε όσους έχουν βιώσει ή θα βιώσουν την απώλεια ενός δικού τους κατοικίδιου με το οποίο έχουν συνδέσει τη ζωή τους για πάρα πολλά χρόνια, ως αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας.

Η σχέση του σκύλου με τον άνθρωπο χρονολογείται από τα πολύ παλιά χρόνια. Έχει υμνηθεί και δοξαστεί πολλές φορές κυρίως για την έμφυτη τάση του να δέχεται τον άνθρωπο ως ηγετικό μέλος της αγέλης και να δένεται μαζί του ιδιαίτερα στενά. Έτσι, έχουν υπάρξει περιπτώσεις σκύλων που θυσιάστηκαν για το «αφεντικό» τους, στην προσπάθειά τους να το σώσουν ή να το προστατεύσουν. Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Θα κάνει τα πάντα για την οικογένεια… καλό ταξίδι Βαρώνε 

καθημερινά μικρο

Ήταν όλοι παρόντες! Στο προσκλητήριο τιμής για τον "πρόεδρο" Μιχάλη Σκλαπάνη σήμερα 8 Νοεμβρίου ανήμερα στη γιορτή του. Μαρτιναιος, Λεμονής, Κασάπης, Τσάνας, Γκουλής, Αναγνωστάκος, Ματισεν, Γιουνούς, Κάβουρας, Αρβανίτης, Αρμοδωρος, Μανίκας  και πολλά ακόμη λαμπερά αστέρια του Ελληνικού ποδοσφαίρου φόρεσαν πάλι τη φανέλα του Λεβαδειακού.

Μπορεί άλλοι να είχαν περισσότερα κιλά, σε άλλους να άσπρισαν τα μαλλιά ή και να έπεσαν, όμως δεν ξεχνιέται το... τόπι όσα χρόνια κι αν περάσουν. Μεγάλες μορφές του ποδοσφαίρου μας ήταν και μεγάλες προσωπικότητες παραμένουν. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο και διαβάστε περισσότερα 

καθημερινά μικροΣήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης σε όλη την Αράχωβα από τις 8:30 π.μ. έως 10:00 π.μ., λόγω επισκευής του δικτύου ύδρευσης.

Μαζικά rapid test , θα διενεργηθούν, σε Κοινότητες του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Διαβάστε το πρόγραμμα αναλυτικά

Το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα αρδευτικών έργων των τελευταίων 50 ετών παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ανάμεσα στα έργα που εξαγγέλθηκαν το ένα αφορούσε την περιοχή της Βοιωτίας και συγκεκριμένα το Λιβάδι Αράχοβας στο οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί φράγμα, αρδευτικό δίκτυο και υδροηλεκτρικό εργοστάσιο. Διαβάστε λεπτομέρειες 

καθημερινά μικροΚαλπάζει ο κορωνοϊός 7.335 νέα κρούσματα. Νέο αρνητικό ρεκόρ στη Στερεά Ελλάδα με 252 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ενώ το προηγούμενο ήταν 248 από τις 5 Νοεμβρίου φέτος. Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθεί να εμφανίζει η Φθιώτιδα που κατέγραψε 121 ενώ στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες παρουσιάστηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων. Διαβάστε περισσότερα

Εκτόξευση στα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Λεβαδέων. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 238, εκ των οποίων τα 8 νοσηλεύονται και τα 230 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Διαβάστε περισσότερα  

καθημερινά μικροΣε προμήθεια χιλίων διακοσίων (1200) rapid test προέβη ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων τα οποία,  σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου προς το οποίο διατίθενται, θα χρησιμοποιηθούν, πρωτίστως, για της ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου, αλλά και για άλλες δράσεις.

Ο Δήμος Θηβαίων, συνεχίζοντας την αναβάθμιση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, εξοπλίζεται με δύο υπερσύγχρονα, ηλεκτροκίνητα αναρροφητικά σάρωθρα πεζού χειριστή, συνολικού κόστους προμήθειας 44.392 ευρώ, και ένα χειροκίνητο ηλεκτρικό σάρωθρο, αξίας 7.316 ευρώ. Η αγορά των νέων μηχανημάτων πραγματοποιήθηκε με ιδίους πόρους του Δήμου.

καθημερινά μικροΤα σάρωθρα έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν μικρού όγκου απορρίμματα, όπως ξερά φύλλα, τενεκεδάκια αναψυκτικών ή μικρά πλαστικά μπουκάλια. Επιπλέον, είναι φιλικά προς το  περιβάλλον, καθώς εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους. Τα σάρωθρα θα καθαρίζουν πλατείες, πεζοδρόμια και πεζοδρόμους, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της Θήβας.

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν και δύο σημαντικά περιφερειακά έργα. Η παράκαμψη Χαλκίδας - Ψαχνών και η οδική σύνδεση Μπράλος - Άμφισσα. Και τα δύο λύνουν σημαντικά προβλήματα στις εν λόγω περιοχές, ενώ πετυχαίνουν σημαντική σύντμηση των χρόνων με υψηλά στάνταρ οδικής ασφάλειας

καθημερινά μικροΣυνολικά στην Ελλάδα, νοσηλεύονται 3.500 ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων ένας στους τρεις προέρχεται από τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στη Θεσσαλονίκη, η πληρότητα των κλινών στις ΜΕΘ κυμαίνεται στο 80-85%, ενώ το ποσοστό διαμορφώνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και φτάνει στο 100% σε πολλά από τα μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής.

Πολύς λόγος γίνεται για τα χάπια που καταπολεμούν τον κορωνοϊό. Ας δούμε κάποιες λεπτομέρειες. Και τα δύο χορηγούνται επί πέντε μέρες σε δύο δόσεις: της Pfizer τρία χάπια το πρωί και τρία το βράδυ, ενώ της Merck τέσσερα το πρωί και τέσσερα το βράδυ. Το χάπι της Pfizer ανήκει στην κατηγορία των αναστολέων πρωτεάσης και μπλοκάρει ένα ένζυμο που χρειάζεται ο κορονοϊός για να πολλαπλασιαστεί μέσα στο σώμα του ασθενούς. Το χάπι της Merck ενεργοποιεί έναν βιολογικό μηχανισμό που έχει ως στόχο να προκαλέσει σφάλματα στον γενετικό κώδικα του κορονοϊού.

καθημερινά μικροΗ Pfizer ανέφερε ότι περίπου το 20% των ασθενών στις κλινικές δοκιμές -ο ένας στους πέντε- είχε κάποιες παρενέργειες, κυρίως ήπιες. Η Merck ανέφερε ότι το 12% των ασθενών που πήραν το χάπι είχε παρενέργειες.

Σύμφωνα με τη Pfizer, το χάπι της μειώνει κατά 89% την πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου των ασθενών υψηλού κινδύνου με Covid-19, εφόσον αυτό χορηγηθεί μέσα σε τρεις μέρες από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων και κατά 85% αν χορηγηθεί μέσα σε πέντε μέρες. Η Merck είχε νωρίτερα -την 1η Οκτωβρίου ανακοινώσει ότι το δικό της χάπι μειώνει την πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου κατά 50% στους ασθενείς με κίνδυνο βαριάς νόσου, αν το φάρμακο χορηγηθεί μέσα στο πρώτο πενθήμερο από την εκδήλωση των συμπτωμάτων, ενώ δεν έδωσε εκτίμηση αποτελεσματικότητας αν το χάπι της δοθεί πιο νωρίς, μέσα στο πρώτο τριήμερο.

καθημερινά μικροΠροβληματιστήκατε; Σίγουρα και το χάπι δεν δίνεται για να μην νοσήσεις, αλλά όταν νοσήσεις. Παρενέργειες έχουν και τα δύο χάπια όπως όλα φυσικά και ακόμη δεν έχουν δοθεί σε ευρείας κλίμακας ασθενείς.

Το εμβόλιο που έχει δοκιμαστεί πια  σε δισεκατομμύρια ανθρώπους το σκέφτεστε ακόμη;  Μήπως να αλλάξουμε γνώμη…

Νέες υποθέσεις έκδοσης και λήψης πλαστών και εικονικών στοιχείων, στις οποίες εμπλέκονται εταιρείες έφεραν στο φως οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η συνολική αξία όλων αυτών των τιμολογίων φτάνει τα 430 εκατ. ευρώ. Μεταξύ άλλων στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ,  προσωπική εταιρεία με αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο κινητής τηλεφωνίας στην Αθήνα, κατά τις χρήσεις 2018-2019, εξέδωσε 2.200 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 75 εκατ. ευρώ. Επίσης η ίδια εταιρεία, κατά τις ίδιες χρήσεις, έλαβε 260 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας 14 εκατ. ευρώ. Επίσης Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με αντικείμενο το εμπόριο ειδών τεντοποιίας στη Θεσσαλονίκη, κατά τις χρήσεις 2015, 2017 και 2020, εξέδωσε 1.800 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας 7,3 εκατ. ευρώ.

καθημερινά μικροΑισιοδοξία από τον αθλητισμό. Πέντε μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης, που έγινε στο Καζάν. Ο Ανδρέας Βαζαίος πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μεικτή ατομική και το ασημένιο στα 100μ. μεικτή ατομική. Η Άννα Ντουντουνάκη πήρε το ασημένιο στα 100 μ. πεταλούδα και το χάλκινο στα 50μ. στο ίδιο αγώνισμα. Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το χάλκινο στα 100μ. ύπτιο.

Επιτυχίες και στην πάλη. Ο Γιώργος Πιλίδης, είναι από προχτές πρώτος στον κόσμο στην πάλη Κ23 στην κατηγορία των 65 κιλών. Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που έγινε στο Βελιγράδι νίκησε 4-3 τον Ρώσο Αμπντουραχμάμοφ με ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο άλλος παλαιστής μας Αζαμάτ Χοσόνοφ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 125 κιλά, καθώς έχασε από τον Αμερικανό Άντονι Κασιοπί

καθημερινά μικροΣήμερα, Τρίτη 9 Νοεμβρίου είναι των: Νεκταρίου μητροπολίτου Πανταπόλεως, Οσίου Ελλαδίου, Οσίας Θεοκτίστης της Λεσβίας, Αγίων Χριστοφόρου και Μαύρας.

Χρόνια πολλά γιορτάζουν: Νεκτάριος, Νεκτάρης, Νεκταρία, Νεκταρίνα, Νεκταρούλα, Ελλάδιος, Ελλάδης, Θεόκτιστος, Θεοκτίστη, Μαύρος, Μαύρα, Μαυρούλα, Μαυρίτσα.

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις και για τους βιαστικούς διαβάστε τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην ενότητα Φύρδην Μίγδην.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle