Asopichos Logo
26-09-2021
Asopichos Logo
17

Δ. Κουτσούμπας στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: «Σοσιαλισμός! Για να νικήσει η ζωή!»

< 4 λεπτά
20.09.20 • 09:24
#Tags:

Ομιλία του του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα πραγματοποιήθηκε απόψε στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Ο κ. Κουτσούμπας στην έναρξη της ομιλίας του τόνισε ότι η φετινή διοργάνωση σίγουρα θα μείνει στη Ιστορία, λόγω της ξεχωριστής προσπάθειας που καταβλήθηκε λόγω της διεξαγωγής του με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με τη συνειδητή πειθαρχία των μελών και φίλων της ΚΝΕ και λόγω του μηνύματος του μέσα στη ζοφερή κατάσταση που αντιμετωπίζει ο λαός μας.

«Το σύνθημα «Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε για να νικήσει η ζωή», μπορεί να είχε ως αφετηρία την τελευταία κραυγή του Τζορτζ Φλόιντ, που ασφυκτιούσε κάτω από το γόνατο του Αμερικανού αστυνομικού, αλλά τελικά αυτές οι κραυγές γίνονται όλο και περισσότερες σε όλο τον πλανήτη και στην χώρα μας» υπογράμμισε προσθέτοντας «Το φετινό φεστιβάλ γίνεται ξεχωριστό γιατί πάει κόντρα στο ρεύμα. Γιατί ταρακουνάει τις συνειδήσεις που βομβαρδίζονται καθημερινά από διάφορα όπως το «τίποτα δεν αλλάζει» ή το δηλητηριώδες «δεν υπάρχει χώρος για αγώνες, πρέπει να έχουμε εθνική ομοψυχία»».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στους ισχυρούς ανταγωνισμούς που εκδηλώνονται ανάμεσα σε ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και κυρίως ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ από τη μία μεριά και τη Ρωσία και την Κίνα από την άλλη, στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Σε αυτόν τον καμβά των αντιθέσεων είναι ενταγμένες και οι εξελίξεις στον ανταγωνισμό των αστικών τάξεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, οι οποίες επίσης είναι σε περίοδο όξυνσης, με ισχυρούς κινδύνους για την ειρήνη, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και τη ζωή του ελληνικού λαού και κυρίως της νεολαίας» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι «οι βαθυστόχαστες αναλύσεις, που έλεγαν ότι όσο η Ελλάδα είναι το καλό παιδί των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, τόσο θα κατοχυρώνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, χρεοκοπούν παταγωδώς. Το δε επιχείρημα, ότι αυτοί οι φονιάδες είναι εγγύηση για την ασφάλεια του λαού μας έχει απαντηθεί σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Στη Γιουγκοσλαβία παλιότερα, στη Συρία, στην Ουκρανία, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη και αλλού».

Όπως σημείωσε, «οι μεγάλοι σύμμαχοι της ελληνικής άρχουσας τάξης υποδαυλίζουν την τουρκική επιθετικότητα, την αμφισβήτηση συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Την ίδια στιγμή η χώρα μας με ευθύνη των κυβερνήσεων μετατρέπεται σε οχυρό για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, παίρνοντας μέρος στην περικύκλωση της Ρωσίας».

Είπε ότι με βάση την διευθέτηση των συμφερόντων των μεγάλων ενεργειακών ομίλων και την υψηλή εποπτεία του ευρωατλαντικού παράγοντα υπογράφτηκαν οι συμφωνίες σκοπιμότητας της Ελλάδας με την Αίγυπτο και την Ιταλία για τον καθορισμό ΑΟΖ» προσθέτοντας ότι «οι συμφωνίες αυτές και οι συμβιβασμοί που περιέχουν προετοιμάζουν τον επόμενο συμβιβασμό με την Τουρκία για την συνεκμετάλλευση ενεργειακών και άλλων πόρων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Έκανε λόγο για συμφωνίες «ανάμεσα σε ληστές» με «συμμαχίες που όπως γρήγορα φτιάχνονται, έτσι γρήγορα και απότομα αναδιατάσσονται με απόλυτο κριτήριο το πως θα ικανοποιούνται επιχειρηματικά συμφέροντα. Τέτοιες συμφωνίες είναι προσωρινές. Για αυτό το ΚΚΕ επισημαίνει: το δίλημμα συνεκμετάλλευση ή πολεμική εμπλοκή είναι πλαστό».

Είπε ότι γίνεται επιχείρηση απόσπασης της συναίνεσης του λαού στην πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και πρόσθεσε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, παρά κάποιες επιμέρους διαφορές για αντιπολιτευτικούς κυρίως λόγους, στηρίζουν μέχρι κεραίας την κυβερνητική πολιτική και τις συμφωνίες που υπογράφει η ΝΔ και δεσμεύονται μάλιστα να τις τηρήσουν. Γι’ αυτό κιόλας ο πρωθυπουργός ομολογεί πως ενημερώνει επιλεκτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για αυτά τα θέματα».

«Τελικά το πραγματικό δίλημμα για το λαό μας τίθεται αλλιώς: Μόνιμη ειρήνη ή μόνιμος κίνδυνος πολεμικών εμπλοκών;» είπε προσθέτοντας: «Το δεύτερο το ζούμε. Το πρώτο γίνεται; Ναι! Υπάρχει τέτοιος δρόμος. Που σημαίνει ότι οι ίδιοι οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας, μπορούν με την πάλη τους να αποδεσμευτούν από τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων, από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επικίνδυνες ενώσεις τους».

Είπε ότι εξίσου επικίνδυνη για τον λαό είναι και η εσωτερική πολιτική της κυβέρνησης «γιατί έχει την ίδια πυξίδα. Να διασφαλίσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να φορτώσει τα βάρη της νέας κρίσης στον λαό και στην νεολαία. Σε αυτό το στόχο είναι στοιχισμένα όλα τα αστικά κόμματα».

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε  ότι το ΚΚΕ έχει σχέδιο «για το σήμερα και το αύριο, που φωτίζει µε το ανατρεπτικό του πρόγραμμα το δρόμο, για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, µε το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Αυτή είναι η νέα κοινωνία, όχι μόνο που την οραματιζόμαστε αλλά που παλεύουμε σε καθημερινή βάση να την φέρουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται κοντά μας» καταλήγοντας «Σοσιαλισμός! Για να νικήσει η ζωή!».

πηγή

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

Μέλος του
asopichos-sterea-ellada-media-member-logo
Made with ❤️ by Quadraweb
menu-circle