Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
577

Καθημερινά, Τρίτη 16/11/2021

< 11 λεπτά
16.11.21 • 08:58

Παράδειγμα προς μίμηση. Πάθος, επιμονή, στόχος, σθένος... Ο 90χρονος Στέλιος Πρασσάς τερμάτισε στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας την Κυριακή στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Αμέσως μετά τον τερματισμό του μίλησε αποκλειστικά στον Μπάμπη Ζαννιά, για τον Μαραθώνιο, αποκάλυψε πόσους Μαραθωνίους έχει τρέξει και τι συμβουλεύει του νέους, αλλά όπως λέει ένα προβληματάκι στη μέση τον εμπόδιζε να κάνει καλούς διασκελισμούς, διαφορετικά.... αχ κυρ Στέλιο, δηλαδή θα έκανες καλύτερη επίδοση; Τι να πεις άφωνος... ας πάρουμε τα χρόνια και τη δύναμή σου.

(Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Απολαύστε τον https://asopichos.gr/50005-2/

καθημερινά μικροΦιλικό  αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου στο γήπεδο της Ελάτειας οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδας και οι παλαίμαχοι του Λεβαδειακού. Ο αγώνας έγινε για την μικρή Αθανασία που δίνει τον δικό της αγώνα ζωής λόγου του μελανοκυταρρικου όγκου με τον οποίο διαγνώσθηκε και βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας. Συνεχίστε την ανάγνωση 

Επιβαρυμένη είναι και σήμερα η επιδημιολογική εικόνα, με πολλούς διασωληνωμένους και μεγάλο αριθμό θανάτων. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.950, και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 838.824. 

καθημερινά μικροΡεκόρ νέων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο καταγράφεται στη Βοιωτία με 83 νέα κρούσματα σήμερα Δευτέρα 15/11 καταρρίπτοντας τα 80 που είχαν ανιχνευτεί την Παρασκευή 12/11. Συνολικά στη Στερεά Ελλάδα εντοπίστηκαν 294 νέα κρούσματα με τα περισσότερα να εντοπίζονται στη Φθιώτιδα. Αναλυτικά: 

Η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, που συνυπογράφουν 28 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώντας από τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει στην ενίσχυση του Γ. Ν. Λιβαδειάς, που καλύπτει όχι μόνο τη Βοιωτία, αλλά και την ανατολική Φωκίδα και τη νότια Φθιώτιδα!

καθημερινά μικροΤο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς λειτουργεί πλέον με κρίσιμες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να στηρίξει τις δομές της δημόσιας υγείας, ακόμη και τώρα που η χώρα πλήττεται σκληρά από το τέταρτο πανδημικό κύμα... συνεχίστε την ανάγνωση 

Ασθενής με κορωνοϊό βγήκε γυμνή στους διαδρόμους και επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσηλεύτριες, που κλειδώθηκαν στα γραφεία τους Η προσπάθεια του προσωπικού να την αποκλείσουν στο δωμάτιο της απέτυχε, καθώς έσπασε την πόρτα και οι φωνές της έφτασαν να ακούγονται σε όλο το Νοσοκομείο. Οι φωνές και οι απειλές της ακουγόντουσαν σε όλο το κτίριο κρατώντας στα χέρια το ευαγγέλιο και ένα σταυρό! αναλυτικά 

καθημερινά μικροΤο ΔΣ της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας στην πρώτη συνεδρίαση του, την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου μετά τις πρόσφατες εκλογές, αποφάσισε ομόφωνα τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των παρακάτω δραστηριοτήτων για το επόμενο διάστημα. Συνεχίστε την ανάγνωση 

Η κοινότητα  Λουτσίου του Δήμου Ορχομενού  εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην Δήμαρχο Ορχομενού κ. ΚΑΡΑΛΗ  Βούλα  την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και την εταιρία ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΗ  κ. ΛΟΥΚΑ Βασίλη  για την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης στο Λούτσι φωτισμού  νέου τύπου προβολέων LED. Συνεχίστε την ανάγνωση 

καθημερινά μικροΟ Δήμος Ορχομενού ενημερώνει τους δημότες της Τ.Κ Ορχομενού πως αύριο, Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, θα γίνει διακοπή νερού στον Ορχομενό μεταξύ 9 το πρωί και 1 το μεσημέρι, λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Η δήμαρχος Ορχομενού Βούλου Καράλη με αφορμή την γενική απογραφή απευθύνει μήνυμα στους δημότες για τη συμμετοχή στην απογραφή τονίζοντας ότι: "Θα πρέπει όλοι να μετρηθούμε γιατί με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε δύναμη στον τόπο μας. Άλλωστε η πραγματική δύναμη του Δήμου Ορχομενού είμαστε εμείς οι ίδιοι". Το μήνυμα της κας Καράλη… 

καθημερινά μικροΗ μοίρα αποφάσισε να παίξει ένα τραγικό παιχνίδι στον Γιάννη Μηλίνη, τον συνήγορο υπεράσπισης (εξ ορισμού) του 39χρονου για τη δολοφονία της νονάς του, καθώς, όπως αποδείχτηκε 12 χρόνια μετά, είναι ο άνθρωπος που με 20 μαχαιριές σκότωσε τη μητέρα του. Μάλιστα, ο γνωστός δικηγόρος του Βόλου ήταν αυτός που άνοιξε την πόρτα του σπιτιού και βρήκε την 69χρονη μητέρα του μέσα σε μια λίμνη αίματος, χωρίς -μέχρι σήμερα- να γνωρίζει τον δράστη της στυγερής δολοφονίας

Σε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί - από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας- το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αποτροπή επεισοδίων κατά το τριήμερο εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου. Ένα «πλέγμα ασφαλείας» δημιουργούν περίπου 6.000 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών (ο αριθμός είναι αυξημένος σε σχέση με πέρσι) που έχουν ακροβολιστεί στο κέντρο της Αθήνας. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει δόγμα προληπτικών ελέγχων σε άτομα που κινούνται πέριξ των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και κρίνονται «ύποπτα»

καθημερινά μικροΤο Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε για την ΕΛΑΣ απόφαση-καταπέλτη, σύμφωνα με την οποία αποδέχεται ότι για τα επεισόδια και τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ευθύνες έχει η ελληνική αστυνομία. Το Α’ Τμήμα του ΣτΕ με εννέα αποφάσεις του δικαίωσε επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από αγνώστους έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

Πρόκειται για εταιρείες οι οποίες είχαν τις κτιριακές εγκαταστάσεις τους γύρω από το Πολυτεχνείο και στην περιοχή των Εξαρχείων και υπέστησαν ολοσχερή ή μερική καταστροφή, στις οποίες επιδικάστηκαν συνολικά αποζημιώσεις της τάξεως του 1.868.000 ευρώ, τις οποίες το Δημόσιο οφείλει να καταβάλει εντόκως.

καθημερινά μικροΑυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού ή και αρκετά παραπάνω σε ορισμένες κατηγορίες ασφαλειών φέρνει το 2022, ύστερα από μια μακρά περίοδο «παγώματος». Η πανδημία του κορονοϊού επιφέρει σημαντικές ανακατατάξεις στα συμβόλαια υγείας, καθώς η αύξηση του ρίσκου θα φέρει και αύξηση των ετήσιων ασφαλίστρων.

Η αύξηση 2% συν 3% ή 4% ανά εξάμηνο είναι το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση για τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα για το 2022. Οι αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» τις επόμενες μέρες και το ποσοστό της νέας αύξησης θα εξαρτηθεί από τους ρυθμούς που θα «τρέξει» η οικονομία, καθώς οι αναθεωρημένες προβλέψεις για ανάπτυξη 5,9% δημιουργούν προσδοκίες για αντίστοιχου μεγέθους βελτίωση των μισθολογικών απολαβών στον ιδιωτικό τομέα.

καθημερινά μικροΠάντως, ενδεχόμενη αύξηση των κατώτατων απολαβών κατά 5% θα έφτανε τον μισθό στα 696 ευρώ, πολύ κοντά στην προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, που έκανε λόγο για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ μέσα στην τριετία.

Η πλέον συγκινητική στιγμή του Αυθεντικού Μαραθωνίου ήταν όταν τερμάτισε ο μαραθωνοδρόμος Γρηγόρης Σκουλαρίκης έχοντας στο καροτσάκι την κόρη του Αγγελικούλα, που πάσχει από σύνδρομο Ντάουν, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία. Ο Γρηγόρης και η Αγγελικούλα καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές στο Καλλιμάρμαρο, αλλά και στη διαδρομή.

καθημερινά μικροΈνα απρόοπτο συνέβη πριν από την έναρξη του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, στον Τύμβο του Μαραθώνα. Η μετέπειτα νικήτρια Γκλόρια Πριβιλέτζιο είχε ξεχάσει να πάρει μαζί της το σορτσάκι της! Αφού έβαλε τα κλάματα στον προπονητή της Γιάννη Περήφανο, στη συνέχεια έγινε…. μαραθώνιος για ένα σορτσάκι. Βρέθηκε ένα αντρικό. Το φόρεσε, έτρεξε, κέρδισε.

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα στις γραμμές του ΗΣΑΠ έπειτα από βλάβη που σημειώθηκε σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό συνεργείο για εξειδικευμένες εργασίες λείανσης των γραμμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εργαζόμενοι, δύο Ελληνες κι ένας Ολλανδός μέλη του συνεργείου, οι διακομίστηκαν στο “Γεννηματά”, όπου τελικά ο ένας από του Ελληνες κατέληξε.

καθημερινά μικροΣύμφωνα με τον Νίκο Χαιρέτα διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ το δυστύχημα συνέβη στη γραμμή 1 όταν ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Τρία μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας συγκρούστηκε με βυτιοφόρο που μετέφερε αέριο. Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή του Δομοκού στη Φθιώτιδα, στον δρόμο που οδηγεί από την Ξυνιάδα για την Κορομηλιά, πριν την είσοδο του Ε65,  με το τέταρτο μέλος της οικογένειας, έναν 17χρονο, να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα μέλη της τετραμελούς οικογένειας από την Αλβανία, μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα σιδερικών, μετά την σφοδρή μετωπική σύγκρουση με βυτιοφόρο.

καθημερινά μικρο

«Η πανδημία μάς δίδαξε ότι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης είναι να μετατρέψουμε τον δισταγμό και την άρνηση σε αλληλεγγύη και υπευθυνότητα. Ας μην επιτρέψουμε στον φόβο και την παραπληροφόρηση να ορίζουν τη ζωή μας» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ανταποκρινόμενη για δεύτερη χρονιά στην πρόσκληση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, η κα. Σακελλαροπούλου εμβολιάστηκε τη Δευτέρα κατά της εποχικής γρίπης.

Σήμερα, Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, είναι Παρθενομάρτυρος Ιφιγενείας, Ματθαίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή. Γιορτάζουν: Ιφιγένεια, Ματθαίος, Μαθιός, Μαθαίος, Ματθούλα, Ματθίλδη, Θίλδα, Τίτα, Μαθούλα

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις και για τους βιαστικούς διαβάστε τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην ενότητα Φύρδην Μίγδην.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle